Boxtheater speelt toneelstuk Sepia geheel coronaproof

Digitaal repeteren voor een toneelstuk brengt uitdagingen met zich mee. Toch weerhoudt dat de leden van Boxtheater er niet van om straks goed uitgerust de voorstelling Sepia op de planken te brengen, een geheel coronaproof toneelstuk.

Twee leden van Boxtheater, Frenk Breuer en Joan van Houtum, putten voor Sepia inspiratie uit een oude trouwfoto. Daar lieten zij hun collega-acteurs op los en daar kwamen verrassende invalshoeken en verhalen uit voort. Natasja d’Armagnac de Castanet is net als bij het geannuleerde stuk van vorig jaar gevraagd als regisseur.

Er staan voorlopig acht voorstellingen gepland op een locatie die later dit jaar bekend wordt gemaakt. Als de coronamaatregelen genoeg versoepeld worden, wil de theatergroep het stuk vanaf 27 mei drie weekenden op de planken brengen. Dan gaat ook de kaartverkoop van start.


Sint-Willibrordstraat zoekt sponsors voor nieuw buurtbankje

Bewoners van de Sint-Willibrordstraat zijn druk bezig met het realiseren van een buurtspeeltuin. Hoewel veel materialen al zijn geregeld, wordt er nog naar sponsors gezocht voor het bekostigen van een bankje in het nieuwe parkje.

Het project in de Boxtelse wijk Selissenwal is een samenwerking van de buurtbewoners met Avans Hogeschool, ContourdeTwern en woonstichting Joost. De speeltuin moet ook fungeren als een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een zitplek is daarvoor een welkome toevoeging.

Wie daarvoor een bijdrage wil leveren, financieel of in natura, kan zich via e-mail melden bij Femke Sweep van ContourdeTwern én bewoner Angela van der Steen via e-mail: femkesweep@contourdetwern.nl en francogoverde@live.nl.


'Huisraad' bundelt colums over gezin

Trudy van Rooij, Joleen van Rooij en Mariëlle Wijffelaars schrijven sinds twee jaar om beurten voor de rubriek Huisraad in deze krant. Het trio heeft alle columns gebundeld tot het gelijknamige boek dat vrijdag 30 april uitkomt.

Inspiratie voor hun bespiegelingen halen de drie moeders uit dagelijkse beslommeringen binnen én buiten hun gezinnen. De voorverkoop loopt tot zaterdag 17 april. De bundel kost tot die dag 12,50 euro en daarna14,95 euro. Bestellen kan via bestel@huisraadboek.nl of www.huisraadboek.nl.


MS-fonds op zoek naar collectanten

Voor de collecteweek in de strijd tegen de ziekte multiple sclerose (MS), worden collectanten in Boxtel gezocht. Van 28 juni tot en met 3 juli gaat het Nationaal Fonds langs de deuren, maar vanaf de bank meehelpen is ook mogelijk.

De opbrengst van de landelijke collecteweek is voor onderzoek naar de aandoening waarmee 25.000 mensen in Nederland te maken hebben. ,,Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook", aldus het MS Fonds.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Jaarlijks worden zo'n 1.000 mensen gediagnosticeerd met MS. De eerste symptomen treden meestal op tussen het twintigste en veertigste levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen. Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.


Jaarboek Gemonde

De Gemondse heemkundevereniging Den Hogert heeft haar jaarboek over 2020 uitgebracht. Het is beschikbaar in zwart-wit (10 euro) en in een kleurenuitvoering (25 euro) en is te koop bij Vakzaak Willy Schellekens, Geerts Adviesgroep en Tankstation Bart Schellekens of via: www.heemkundegemonde.nl.