Van links naar rechts: Joyce en Bea van den Hoven en Tonnie en Anja van Berkel. Die laatste drie komen te wonen in het hofje aan de Vendelstraat. Alleen nog even de plek van de zonnepanelen bepalen... (Foto: Gerard Schalkx).
Van links naar rechts: Joyce en Bea van den Hoven en Tonnie en Anja van Berkel. Die laatste drie komen te wonen in het hofje aan de Vendelstraat. Alleen nog even de plek van de zonnepanelen bepalen... (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

WONINGEN VOORMALIGE PASTORIETUIN LIEMPDE IN AANBOUW

'Daar leggen we onze zonnepanelen'

De nieuwe bewoners van de pastorietuin in Liempde kwamen vrijdag voor het eerst kijken naar hun woning in aanbouw. Alle elf huizen die worden gerealiseerd, zijn verkocht en Bea van den Hoven (tweede van links) nam een kijkje bij haar huis met dochter Joyce en haar toekomstige buren.

Tonnie van Berkel met achter zich zijn vrouw Anja wijst naar de plek waar zijn zonnepanelen komen te liggen. Immers, de elf seniorenwoningen aan de Vendelstraat worden gebouwd volgens het principe nul-op-de-meter. Ze wekken hun eigen energie op en vormen het eerste hofje in Liempde waarvan de huizen niet zijn aangesloten op het gas.

Bovendien zijn de woningen ook levensloopbestendig. Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond en nieuwe eigenaren kunnen de bovenverdieping geheel naar eigen wens indelen. Hoewel de huizen niet per se voor alleen senioren te koop werden gezet, was dit wel de beoogde doelgroep. Projectontwikkelaar Schepens uit Schijndel liet nog in januari weten dat alle woningen binnen het project aan oudere mensen zijn verkocht.

Het pastorietuinwijkje is bijna af. Waren medio maart de daken gerealiseerd, nu zijn de dakpannen al gelegd.


q Van links naar rechts: Joyce en Bea van den Hoven en Tonnie en Anja van Berkel. Die laatste drie komen te wonen in het hofje aan de Vendelstraat. Alleen nog even de plek van de zonnepanelen bepalen... (Foto: Gerard Schalkx).