Plantjes Boxtelse bijenmarkt nu verkrijgbaar in Liempde

De bijen- en plantenmarkt van de Boxtelse bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius gaat ook dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. Er is wel een alternatief bedacht voor het vertrouwde aanbod van zelfgekweekte plantjes. Deze zijn nu verkrijgbaar bij onder meer biologische imkerij Het Groene Woud aan de Hezelaars Akkers in Liempde.

De bijenmarkt in april is in gewone jaren een mooi en drukbezocht voorjaarsevenement in Boxtel. Honderden mensen, onder wie veel gezinnen, weten dan het marktterrein in wandelpark Molenwijk te vinden. Maar vanwege corona is het niet mogelijk om zoveel mensen bij elkaar te laten komen. De organiserende vereniging Sint-Ambrosius heeft een manier gevonden om toch de meer dan duizend insectenvriendelijke plantjes, speciaal gekweekt voor de bijenmarkt, aan te bieden.

De plantjes zijn verhuisd naar biologische imkerij Het Groene Woud in Liempde en sociale tuinderij De Scheve Schup bij kasteel Haanwijk in Sint-Michielsgestel. Daar kunnen belangstellenden nu terecht en dat blijkt niet tegen dovemansoren gezegd, zo merkten leden van Sint-Ambrosius bij navraag. Zo nam een bezoekster afgelopen week een kist vol lavendel mee.

De bijenhoudersvereniging hoopt dat haar gekweekte plantjes zo toch in veel tuinen terecht komen. Dat is behalve mooi ook goed voor de biodiversiteit.