Fleur Peijnenburg is volop bezig met knutselen voor Pasen. Dat wordt vast een groot feest!
Fleur Peijnenburg is volop bezig met knutselen voor Pasen. Dat wordt vast een groot feest! Foto: Gerard Schalkx

What’s Up, Fleur?


Het is weer bijna Pasen. Voor Fleur Peijnenburg (5) is dat een van de leukste tijden van het jaar. Paaseieren zoeken, knutselwerkjes maken en lekker snoepen: Fleur heeft er helemaal zin in. In haar klas bij juffrouw Anita en juffrouw Wendy op de Angelaschool wordt dan ook al volop gewerkt aan een gezellige paassfeer.

Waarom houd jij veel van Pasen, Fleur? ,,Het is gewoon heel gezellig. Vaak is het lekker weer. Thuis en op school gaan we het mooi versieren en veel paasknutselwerkjes maken. Met Pasen ga ik ook veel eieren zoeken en deze natuurlijk ook opeten. Op school hebben we vandaag (donderdag) ook Paasfeest en morgen ben ik lekker vrij."

Je vertelt dat je veel eieren gaat zoeken en gaat opeten. Vind je vooral de chocolade lekker of ook de gewone eieren? ,,Gewone eieren vind ik echt vies. Bah! Maar chocolade is echt heel lekker. Welke smaak mijn favoriet is? Allemaal! De rode, blauwe én gele. Ik weet ook precies welke smaken daarin zitten. Handig dat deze allemaal een andere kleur hebben. Ik heb ook al een paashaasje gekregen waar snoepjes in zaten. Maar die zijn helaas alweer op.”

Waar mag je allemaal paaseieren gaan zoeken? ,,Dit weekend ben ik bij mijn papa en mag ik bij opa en oma eitjes zoeken. Mijn kleine neefjes komen dan ook, die zal ik wel een beetje helpen. Maandag ga ik met mama ook nog eieren zoeken in de grote tuin van opa en oma. Die hebben ook veel diertjes, dus ik moet ze snel vinden. Anders eten de dieren ze misschien wel op! Gelukkig zitten ze achter een hek.”

Op school ben je vast ook al bezig met het thema Pasen. Wat hebben jullie allemaal gedaan? ,,We hebben een werkboekje gekregen. De voorkant heb ik mooi ingekleurd en ik heb ook woordjes van Pasen gestempeld. Mijn boekje is al helemaal af! Een klasgenootje heeft mooie versierde paastakken meegenomen en we hebben ook knutselwerkjes gemaakt. De mijne heeft hele mooie bloemen, die heb ik zelf gemaakt met vouwblaadjes. Ook plakte ik er vlinders op. Want Pasen hoort ook bij de lente.”

Jouw Pasen kan vast niet meer stuk, want je komt ook nog eens in de krant! ,,Dat vind ik heel tof. Ik wilde het al heel lang en ga het aan iedereen vertellen en laten zien.” (Tekst: Mariëlle Wijffelaars | Foto: Gerard Schalkx).