Afbeelding
Foto:

PLUS VAN DER HORST SPRINGT BIJ

De Langspier opent eind april: mét knikkerbaan

Een eigen Marble Mania-baan creëren? Het kan dit seizoen op recreatieplas De Langspier, die waarschijnlijk 25 april open kan. Eigenaar John Brusselers heeft een knikkerbaan gebouwd, mede dankzij de hulp van Ronald van der Horst van supermarkt Plus.

Door het televisieprogramma Marble Mania op SBS 6 en de hype die daaruit ontstond, is er op recreatieplas De Langspier een heuse knikkerbaan gerealiseerd. Eigenaar Brusselers is er blij mee: ,,Het is echt een hele happening. Als je op YouTube ziet wat er aan banen wordt gemaakt... dat is hartstikke gaaf."

Op het sociale medium zijn de meest bijzondere ontwerpen te zien. Deelnemers staan met hun knikker aan de start en welke het eerste de finish haalt, wint de race. ,,Het is een beetje als het bouwen van een zandkasteel, maar dan maak je een eigen parcours", legt Brusselers uit. ,,Er ligt hier een mooie schuine helling op De Langspier, ideaal voor deze knikkerbanen."

De Boxtelse Plus was middels de spaaractie Marble Maniacs ook bezig met de knikkerhype. Dus kreeg Van der Horst een belletje van Brusselers. ,,Ik vond het meteen een hartstikke mooi idee", zegt de supermarktondernemer. ,,Het is een extra activiteit voor de jeugd, daarom wilde ik wel meedoen."

De helft van het bedrag nam de supermarkt voor zijn rekening. Bezoekers kunnen tijdens openingstijden van De Langspier gebruik maken van de knikkerbaan. Brusselers: ,,We hebben de toezegging van de gemeente dat we vanaf 25 april open kunnen." Met welke voorzorgsmaatregelen dat zal zijn, ligt aan de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.


t John Brusselers (links) en Ronald van der Horst bij de Marble Mania-knikkerbaan. (Foto: Peter de Koning).