Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ACTIVITEITENPROGRAMMA BOXTEL ONTROLT ZICH FASEGEWIJS

Bruisend Centrum start na opening terrassen

Centrummanagement Boxtel (CMB) en evenementenstichting Boxtel Vooruit gaan er vooralsnog vanuit dat in navolging van vorig jaar ook komende zomer weer activiteiten in hartje Boxtel mogelijk zijn. Onder de titel Bruisend Centrum wordt samen met ondernemers en gemeentebestuur fasegewijs een programma uitgerold.

,,Ondanks de onzekerheid vanwege de coronamaatregelen zijn we ervan overtuigd dat er, zeker in de tweede helft van dit jaar, voldoende ruimte zal zijn voor aansprekende activiteiten", meldt CMB-voorzitter Luc Broos. Samen met Boxtel Vooruit sloeg zijn organisatie vorig jaar na de uitbraak van Covid-19 de handen ineen om - ondanks alle beperkingen - toch een aantrekkelijk programma op te tuigen op de vernieuwde Markt en de omliggende straten.

,,Gelet op de vele positieve reacties zijn we eind vorig jaar al bij elkaar gaan zitten om te kijken of voor 2021 een vergelijkbaar programma opgezet zou kunnen worden. Ideeƫn waren er genoeg, maar de lockdown speelde ons parten. De onzekere situatie vraagt ook nu nog dat we flexibel moeten zijn. Reden waarom we onlangs besloten hebben in fases te werken", aldus voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit.

ACHTERGRONDMUZIEK

Het tweetal heeft opnieuw de plaatselijke entertainer Jordy van den Boer bereid gevonden om als uitvoerend coƶrdinator de kar te trekken bij de diverse programmaonderdelen. Broos en Ketelaars verwachten dat er tot 1 mei weinig of niets kan worden georganiseerd.

Zodra de terrassen weer open mogen, vinden op en rond de Markt kleinschalige activiteiten plaats. Te denken valt aan optredens met achtergrondmuziek en speelmogelijkheden voor de kinderen. Later in het jaar zijn wellicht grootschalige evenementen mogelijk zoals een modezondag, hondenshow, herfstfair en Halloweentocht.

Ook wordt bekeken of een 'glazen huis' kan worden geplaatst, vertelt Van den Boer: ,,Hoe dat precies vorm moet krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Je kunt denken aan een deejay die verzoekplaatjes draait in zo'n onderkomen. Het is echter ook niet uitgesloten dat een Box & Breakfast (de glazen overnachtingskubussen in het buitengebied - red.) in het centrum wordt geplaatst."

AFSPRAKEN

Sfeerverhogende maatregelen en goede afspraken over bereikbaarheid, afhalen, laden en lossen, routing en dergelijke krijgen extra aandacht. Dit met inachtneming van de herinrichting van de Rechterstraat die momenteel gaande is en het besluit om in de zomer tijdens weekenden de Markt gedeeltelijk af te sluiten. Het programma omvat het hele centrum en wordt afgestemd met andere activiteiten, zowel in hartje Boxtel als elders in de gemeente.

De twee initiatiefnemers werken nauw samen met de gemeente, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Daarnaast is er ondersteuning door een groot aantal centrumondernemers die via werkgroepen meedenken in tal van zaken.


t Kinderattracties op Markt waren vorig jaar in trek terwijl de terrassen coronaproof waren opengesteld. (Foto: Peter de Koning).