Uit handen van makelaar Agim van der Linden van woonstichting Joost kreeg Cheyenne van Loon uit 's-Hertogenbosch vanochtnd de sleutel gekregen van een van de gerenoveerde eenpersoonsappartementen in de Liempdse Kloosterhof. (Foto: Gerard Schalkx).
Uit handen van makelaar Agim van der Linden van woonstichting Joost kreeg Cheyenne van Loon uit 's-Hertogenbosch vanochtnd de sleutel gekregen van een van de gerenoveerde eenpersoonsappartementen in de Liempdse Kloosterhof. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

WOONSTICHTING JOOST REIKT SLEUTELS 'DE KLOOSTERHOF' UIT

'Na halfjaar al 'n appartementje. Da's boffen!'


HENK VAN WEERT

Jongerenhuisvesting is een probleem. En dus koos woonstichting Joost ervoor om de te renoveren appartementen in De Kloosterhof te Liempde voor starters op de woningmarkt te reserveren. Vandaag ontvingen negen bewoners de sleutel. Vijf andere woningen zijn nog te huur via Woonservice Regionaal. Cheyenne van Loon (21) uit 's-Hertogenbosch is maar wát blij met haar nieuwe stekje.

Cheyenne heeft er zin in en is klaar voor een nieuwe start. Net als acht anderen kreeg zij vanochtend de sleutel van haar appartementje in het voormalige Albertusklooster aan de Liempdse Dorpsstraat. Dat was aanvankelijk in beeld om onderdak te bieden aan ouderen, ook een doelgroep die moeilijk aan geschikte woonruimte kan komen. Maar corona gooide roet in het eten en Joost besloot het roer om te gooien en zich op jongeren te richten.

BUITEN DE STAD

Afkomstig uit 's-Hertogenbosch, waar ze later deze maand haar diploma Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening ontvangt, neemt Cheyenne haar intrek in een van de veertien appartementen. Die zijn het voorbije jaar helemaal gerenoveerd door de corporatie. ,,Ik ben nu aan het afstuderen en werk bij de Action. De afstand van Liempde naar de stad is niet onoverkomelijk. Ik heb immers een autootje", vertelt Cheyenne.

Sinds oktober vorig jaar reageerde ze elke dag op het huizenaanbod van Woonservice Regionaal waar ze ook ingeschreven stond als woningzoekende. Het valt niet mee om in de stad woonruimte te vinden en dus keek ze ook in de regio rond. ,,Het maakt me niet zoveel uit dat ik een eindje buiten 's-Hertogenbosch woon. Liempde ligt fijn aan de snelweg."

Cheyenne vervolgt: ,,Het voelt als geluk hebben dat ik al zo snel een eigen woninkje krijg toegewezen. Liempde ken ik alleen van naam. Op de dag van de bezichtiging regende het pijpenstelen. Dus een kennismakingsrondje door het dorp zat er helaas niet in. Wel weet ik dat er dichtbij een supermarkt is. Heel fijn!" Met haar moeder gaat Cheyenne de komende dagen aan de slag om het interieur een leuk kleurtje te geven en dan is het tijd om haar nieuwe meubeltjes te plaatsen.

Uit handen van makelaar Agim van der Linden van woonstichting Joost kreeg Cheyenne van Loon uit 's-Hertogenbosch vanochtend de sleutel van een van de gerenoveerde eenpersoonsappartementen in de Liempdse Kloosterhof. (Foto: Gerard Schalkx).