De werkzaamheden voor de herinrichting van de Leunisdijk zijn maandagochtend begonnen. Nog tot zeker eind september is de weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. (Foto: Bas van den Biggelaar).
De werkzaamheden voor de herinrichting van de Leunisdijk zijn maandagochtend begonnen. Nog tot zeker eind september is de weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

OMLEIDINGSROUTES ESCH DUREN TOT EIND SEPTEMBER

Leunisdijk ligt 22 weken lang open

De langverwachte herinrichting van de Leunisdijk in Esch is maandag van start gegaan. Aannemer Van der Zanden uit Moergestel pakt niet alleen het uiterlijk van de straat aan, maar vervangt en renoveert ook het riool. Het dorp is door de werkzaamheden niet goed bereikbaar en er zijn omleidingsroutes ingesteld.

Gemotoriseerd verkeer kan vanaf deze week niet meer over de Leunisdijk. Alle


vrachtwagens en auto's die niet in Esch hoeven te zijn, worden om het dorp heen geleid. De grootschalige omleiding gaat via Haaren en Boxtel en wordt al op de rijkswegen N65 en de A2 aangegeven. Deze alternatieve route blijft van kracht tot de Leunisdijk eind september klaar is.

REGENWATER SCHEIDEN

Van der Zanden is maandag gestart met het openbreken van de T-splitsing bij de Dorpsstraat. Vanaf hier wordt de Leunisdijk in verschillende fases vernieuwd tot ongeveer honderd meter voorbij de kruising van Broxven en De Wertjes. De bestrating wordt geheel vervangen. Onlangs werden de bomen al verwijderd. In het najaar worden weer nieuwe bomen geplant.

Aanwonenden zullen hun huis niet altijd met de auto kunnen bereiken, wel te voet of per fiets, zo meldt de gemeente Boxtel die opdracht gaf tot werkzaamheden. Wel wordt ervoor gezorgd dat hulpdiensten in geval van calamiteiten kunnen passeren.

Het riool voor afvalwater wordt deels vervangen en deels gerenoveerd. Daarnaast wordt een apart riool aangelegd dat regenwater opvangt en infiltreert. Voor de berging van overtollig hemelwater wordt achter De Wertjes een retentievijver gegraven.

IN FASES

Het weggedeelte tussen de Dorpsstraat en de Schoolakker is als eerste aan de beurt. Daarna volgt het deel tot en met de kruising Kollenberg. Vanaf eind april gaat de aannemer aan de slag tussen de Kollenberg en de Romeinseberg. In twee fases wordt dan het gedeelte tot aan de kruising Broxven en De Wertjes aangepakt. Na 22 weken zouden de werkzaamheden dan afgerond moeten zijn, mits het weer meewerkt en zich geen onverwachte obstakels aandienen.

* * *

Een tekening met de fasering is te vinden op www.boxtel.nl/projecten..


p De werkzaamheden voor de herinrichting van de Leunisdijk zijn maandagochtend begonnen. Nog tot zeker eind september is de weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Liempde


LTV De Peppelieren

In april kan jeugd in de leeftijd van 4 tot en met 18 kennismaken met tennis of padel. Beide balsporten zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag uit te proberen op de banen van LTV De Peppelieren aan de Hogenbergseweg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.peppelieren.nl. Op het digitale inschrijfformulier zijn tijdstippen en datums te vinden.

Bridge


Bridgeclub BReL

Leden van de drie plaatselijke NBB-clubs speelden, verdeeld over acht ronden, voor het eerst 24 spellen volgens het Zwitserse systeem. Daarin speelt een bridgepaar telkens tegen een gelijkwaardige opponent.

Uitslagen dinsdag 30 maart

Anja Wouters/Helena v. Dongen         61.89

Masha Kleiss/Edgar Wijnen         61.41

Ria v.d. Vorstenbosch/Henk Schilder         56.90