Brug Esch te hoog


Leuk verhaal van de nieuwe brug in Esch. Nog niet gebruikt waarschijnlijk. De constructie is zo dat personenauto's elkaar niet aan zien komen. De brug is veel te hoog of de aanloop te laag. Kortom, het is een gevaarlijke brug en erg hoog voor fietsers. Misschien 'n keertje gaan kijken?

        RIEN VAN HOUT


Rolmodel

Wat een goed en hoopvol stuk van Rens van den Elsen op pagina 17 van de krant van 25 maart over de jonge hoogleraar Klinische Farmacologie in Nijmegen, Nielka van Erp. Toch even wat punten die mij opvielen:

1. Het bericht stond op pagina 17, nog na de vermelding van een roekenkolonie en een gaslek, bij het regionieuws. Van mij en waarschijnlijk de vrouwelijke helft van uw lezers, had dit bericht over een zo’n opvallende prestatie op de voorpagina mogen staan.

2. Voor mannen misschien niet belangrijk, maar: 'dochter van Wim van Erp', werd er vermeld. Ze heeft echter ook een moeder, die, daar ben ik van overtuigd, haar een prima voorbeeld heeft gegeven.

3. Nielka is haar schoolloopbaan begonnen in Liempde en Boxtel. Boxtelse meiden, die nu op het Jacob-Roelandslyceum zitten te zwoegen, krijgen wellicht een opkikker als ze zien wat er voor hen allemaal mogelijk is als je hard genoeg werkt aan je toekomst. Een rolmodel noemen ze zoiets en die zijn nog steeds, in 2021, heel hard nodig. Al was het alleen maar om de onzin, die maar niet de wereld uit te krijgen is over het gebrek aan vrouwelijke kanjers, te weerspreken.

Dus daarom heren redacteuren: voortaan graag dit soort nieuws op een prominente plek in uw krant.

        MARIANNE

        JUFFERMANS-ZANDBERGEN


Hondenpoep

Onlangs hebben wij als vrijwilligers de fruitbomen in de idyllische oude boomgaard nabij het gemeentehuis Boxtel in goede vormen gesnoeid. Een prachtige oase in het hart van Boxtel. Daar mogen we best trots en zuinig op zijn!

Tot mijn grote verbazing viel het mij op dat er onder de fruitbomen heel erg veel hondenpoep lag. Het was goed uitkijken dat je er niet in zou stappen. Je zult maar eens in het seizoen een appel of peer oprapen om ervan te smullen...

Kan de gemeente Boxtel ervoor zorgen, dat er regels worden getroffen om de vervuiling in de boomgaard tegen te gaan?

        HAN VAN GESTEL-DE LAAT