Afbeelding
Foto:

What's Up, Liz?


Yes, Liz van der Krogt mag weer naar zwemles in het Dommelbad! Net toen ze haar B-diploma had afgerond en zou beginnen aan haar lessen voor het C-diploma, moest het zwembad aan de Schijndelseweg noodgedwongen de deuren dicht doen. Maar maandag kon Liz (6) dan eindelijk weer vrolijk plonzen en spetteren.

Wat fijn dat je weer naar zwemles kon. Wat mocht je doen? ,,Ik moest proberen een koprol te maken en dan het water in te duiken. Dat lukte nog niet helemaal. Maar een koprol maken als ik al in het zwembad ben, lukt me wel."

Eigenlijk hoef je alleen een A- en een B-diploma te halen. Maar jij wil er graag nog eentje meer? ,,Ja, want papa heeft er ook zeven of acht. En ik heb er nog maar twee. Dus daarom wil ik er heel graag drie. En misschien ook meer, net als papa."

En wat vind je leuk aan zwemmen? ,,Niet wedstrijdzwemmen", zegt Liz resoluut. Zij is meer van het spelen en uitvoeren van oefeningen in het water. ,,Maandag moesten we ook onderwaterzwemmen en naar boven komen via het duikgat. Ik dacht dat het me niet zou lukken, maar zwom er toch doorheen. Het deed een beetje pijn aan mijn keel."

Hoeveel moet je nog doen voordat je mag afzwemmen voor je C-diploma? ,,Het zwembad moest dicht vanwege de corona. Ik was heel blij toen we weer open mochten. Maandag was de eerste les weer. Als ik allemaal gele zonnetjes heb, heb ik het gehaald."

Allemaal gele zonnetjes, wat bedoel je daarmee? Liz pakt de telefoon van haar moeder en laat wat ze bedoelt, zien via de app van Optisport, eigenaar van het zwembad. ,,Hier zie je allemaal wat ik moet doen. En als ik het goed doe, vult de zwemjuffrouw een zonnetje in."

Het zijn nogal wat opdrachten: 100 meter rugslag én schoolslag, duiken, onderwaterzwemmen en zo nog veel meer. ,,Als daar allemaal gele zonnetjes achter komen te staan, moet ik nog afzwemmen."

Dat afzwemmen vond Liz de vorige keer nogal lang duren. Maar goed, voor een echte waterrat maakt dat natuurlijk niet uit. Ze mag weer in het zwembad, al moet dat wel op een aparte manier vanwege de coronamaatregelen. ,,We moeten eerst ergens wachten. Mama mag ook niet mee naar binnen. Of ik dat erg vind? Nee hoor, dat kan ik heel goed zelf." Mama barst in lachen uit... (Foto: eigen collectie).