Met ruim drie maanden vertraging werd vrijdag zonder al te veel vertoon de brug over de Essche Stroom tussen de Spankerstraat en Groenendaal in Esch geopend voor het publiek. (Foto: Rens van den Elsen).
Met ruim drie maanden vertraging werd vrijdag zonder al te veel vertoon de brug over de Essche Stroom tussen de Spankerstraat en Groenendaal in Esch geopend voor het publiek. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

GEEN FEESTELIJKE OPENING VOOR OVERSPANNING ESSCHE STROOM

Eindelijk weer verkeer op witte brug

RENS VAN DEN ELSEN

Geen lintje knippen of toosten op de afronding van de bouw. Niets van dat alles. De herbouwde 'witte' brug die de Spankerstraat en Groenendaal in Esch met elkaar verbindt, werd vrijdag zonder enig vlagvertoon opengesteld. Het verkeer weet de overspanning van de Essche Stroom echter al veelvuldig te vinden.

Voor de bewoners rondom de brug was het wat betreft verkeer in de straat de afgelopen maanden rustig. Alleen de machines van aannemer Strukton Civiel Zuid zorgden voor verkeersbewegingen en een beetje overlast.

Sinds vrijdagmiddag kunnen auto's, maar ook wandelaars weer gebruik maken van de nieuw aangelegde overspanning en gemakkelijker aan de andere kant van het water komen.

ZWARE VOERTUIGEN

Ook tractoren en vrachtwagens mogen weer over de brug. Voor deze zware vehikels was het de afgelopen jaren verboden om deze verbindingsroute tussen Esch en Vught te gebruiken. Hierdoor kreeg het dorpscentrum meer grote voertuigen te verduren.

Of de opening van de nieuwe betonnen brug ook voor minder verkeersbewegingen in de Essche kern zorgt, is nog niet te zeggen. Dat zal in de toekomst moeten blijken.