...TIM VAN ESCH...    (Foto: Bas van den Biggelaar, 2019)
...TIM VAN ESCH... (Foto: Bas van den Biggelaar, 2019) Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

‘Tom Toermalijn’ ontmoet meer slechteriken in tweede deel trilogie


LINDA VAN DE WIEL

Toen hij twaalf jaar was, nam Tim van Esch uit Boxtel zich voor een trilogie te schrijven. En nu, zes jaar later brengt hij het tweede boek van de driedelige Tom Toermalijn-serie uit. ‘Tom Toermalijn en de Agriaanse tovenaar’ is vanaf 8 april verkrijgbaar. Tim: ,,In dit deel zit een aantal nieuwe slechteriken.”

Het tweede boek uit de fantasieverhalenreeks over de jonge tovenaar Tom Toermalijn gaat verder waar deel 1 stopte. ,,Lezers weten dat Tom dacht dat het gevaar dat in het eerste boek speelde geweken is. Maar natuurlijk dreigt nieuw gevaar”, vertelt Tim. De auteur is tevreden met het eindresultaat en wilde met de uitgave dan ook niet wachten tot na zijn vwo-examen aan het Jacob-Roelandslyceum.

Het schrijven van het tweede deel van zijn trilogie nam twee jaar in beslag. ,,Best lang, maar ik ben er trots op. En ben ook heel blij met de kaft, die opnieuw door Daisy Renders is ontworpen. Er staat een vulkaan op die een belangrijke rol in het boek speelt. Een cool detail is dat in de schaduw van de bomen rode ogen verscholen zitten. Of die iets met het verhaal te maken hebben? Jazeker, maar ik verklap niet wat.”

DEEL DRIE IN DE MAAK

Ondertussen is Tim al druk bezig met het schrijven van het derde deel van Tom Toermalijn. ,,Ik heb inmiddels negen hoofdstukken op papier gezet en heb er nog veel te gaan. Hoeveel weet ik nog niet. Ik weet in grote lijnen wel hoe het verhaal afloopt want ik werk hier gedurende het hele verhaal naartoe. Ik hoop dat het laatste deel van mijn trilogie over twee jaar klaar is.”

Een definitieve titel voor het slotdeel heeft de Boxtelaar nog niet. Op de vraag of het verhaal goed afloopt, geeft Tim geen duidelijk antwoord: ,,Wat ik wél wil zeggen, is dat het einde bevredigend en afgerond is.” Lachend: ,,Maar als de trilogie een doorslaand succes is, schrijf ik over een jaar of tien wellicht nóg een boek. Maar eigenlijk vind ik het zonde als een afgerond verhaal opnieuw wordt opgerakeld. Af is af.”

Donderdag 8 april verschijnt ‘Tom Toermalijn en de Agriaanse tovenaar’. Om dat te vieren houdt de jonge Boxtelse auteur die avond om 20.00 uur een online boekpresentatie via YouTube. Aanmelden voor de livestream kan via e-mail: info@tomtoermalijn.nl. Het boek is via de website www.tomtoermalijn.nl te bestellen voor 17,50 euro. Het eerste deel van de trilogie is te koop bij Bruna in Boxtel en boerderijterras Jacobushof in Lennisheuvel.