Rico Hop (links) en Bas Schel hebben het kinderboek Dwars & Co uitgebracht. (Foto: eigen collectie).
Rico Hop (links) en Bas Schel hebben het kinderboek Dwars & Co uitgebracht. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

BAS SCHEL TEKENT DWARSLIGGERS IN KOMISCHE VERHALEN

Boxtelaar illustreert nieuw kinderboek

Boxtelaar Bas Schel is de illustrator van Dwars & Co. Rico Hop uit Ridderkerk schreef het. Het duo geeft voor het eerst een kinderboek uit. Het is sinds deze week te koop.

Hoofdpersonen in het kinderboek zijn de Dwarsliggers: kleine, gekke wezentjes die werken voor Dwars & Co. Een bedrijf met maar een doelstelling: mensen het leven zuur maken.

Stroomt er plots alleen nog maar koud water uit de douche? Heb je vreselijk jeuk op een plek waar je net niet bij kunt? Hangt er nog maar een piepklein velletje toiletpapier aan de rol, nét nadat je een grote boodschap hebt gedaan? Soms zit het gewoon tegen.

Volgens Schel en Hop ligt dat anders. Dit móet wel het werk zijn van de Dwarsliggers.

,,Doorspekt met woordgrappen en boordevol hilarische illustraties is het boek ook erg geschikt voor voorlezende mama's, papa's, oma's, opa's, ooms en tantes, die het boek natuurlijk ook prima zelf kunnen lezen", stellen Schel en Hop.

VERTRAGING

Op een druilerige februarimiddag in 2018 kreeg Schel een telefoontje uit Ridderkerk. Hop wilde na zijn werken 'Hier is de post!' en ‘Hier is méér Post!’ doorbreken als schrijver van kinderboeken. Hij zocht daar een illustrator voor en stuitte op de creatieve Boxtelaar. Die bracht in 2017 zijn eerste prentenboek uit door een moderne twist te geven aan het oeroude verhaal van 'Karel ende Elegast'. Dat smaakte naar meer en zodoende wilde hij hierna verder als illustrator van kinderboeken. Schel: ,,Rico vertelt het soort verhalen dat ik altijd al wilde illustreren."

De druk van het boek liep een paar weken geleden enige vertraging op. ,,Werk van de Dwarsliggers", menen de creatieve geesten achter het kinderboek. Maar Dwars & Co is er nu en ligt in Nederlandse en Vlaamse boekhandels.

Dwars & Co wordt uitgegeven door uitgeverij Lannoo en ligt nu in de Nederlandse en Vlaamse boekhandels. Het boek telt 320 bladzijdes, die vooral lezers van zeven tot en met twaalf jaar aan zullen spreken, vermoeden de makers.


q Rico Hop uit Ridderkerk en Boxtelaar Bas Schel (rechts) hebben het kinderboek Dwars & Co uitgebracht. Het is met 320 pagina's een werk van formaat. Lezers kunnen dus vooruit. (Foto: eigen collectie).