GROENE WOUD TREKT AANVRAAG ALWEER IN

Overnachten in treinstel voorlopig van de baan

JAN HERMENS

Kamperen bij café 't Groene Woud zit er vooralsnog niet in. Jos en Miranda Sanders, eigenaars van het fraai gelegen etablissement aan de Kasterensestraat in Liempde, hebben hun vergunningaanvraag vorige week ingetrokken.

Een paar weken geleden presenteerden ze plannen voor een bed & breakfast in het treinstel dat ze bezitten, camperplaatsen en glazen overnachtingskubussen. Ruimte is geen probleem, naast het Duits Lijntje, letterlijk op een steenworp van het café, ligt een weiland dat eigendom is van Jos en Miranda Sanders. Alleen rust daar een landbouwbestemming op. Om dat te veranderen was een vergunningswijziging aangevraagd.

De trein staat nu tegenover 't Groene Woud en zou een stukje verplaatst moeten worden. Locomotief en wagon beschikken al over slaapfaciliteiten. De camperplaatsen zouden aangelegd moeten worden.

ZIENSWIJZEN

Miranda Sanders: ,,Er zijn zienswijzen binnengekomen, niet zozeer tegen de trein, maar tegen de camperplaatsen." Daarop besloot het Liempdse paar de vergunningsaanvraag in te trekken. ,,We beraden ons nu op wat we verder gaan doen, dat weten we nog niet."

Campereigenaars zullen dus uit moeten wijken naar elders om in hun voertuig te overnachten. Als de coronamaatregelen eenmaal soepeler worden, kunnen recreanten wel terecht op het terras en in het café voor een drankje en een versnapering.