Het team van Bonne Vie Boxtel: Ben, Marlies van Hamont, Shine, Ruud de Wilde en Michelle Jongen. (Foto: Bernd Oldenbeuving, Oltech Mediasolutions).
Het team van Bonne Vie Boxtel: Ben, Marlies van Hamont, Shine, Ruud de Wilde en Michelle Jongen. (Foto: Bernd Oldenbeuving, Oltech Mediasolutions). Foto: Bernd Oldenbeuving, Oltech Mediasolutions

STAGEPLEK VOOR LEERLINGEN VAN HET SUMMA COLLEGE

Bonne Vie Boxtel begint een leerhotel

JAN HERMENS

De horeca is weliswaar nog steeds gesloten, maar dat betekent niet dat er achter de schermen niets gebeurt. Zo start brasserie Bonne Vie - Boxtel, gevestigd in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde een leerhotel voor leerlingen van het Summa College.

Michelle Jongen vertelt namens Bonne Vie: ,,Het vinden van stageplaatsen is niet zo eenvoudig. Het leerhotel voorziet in die behoefte. We beschikken over achttien bedden en zestien kamers, een receptie, goed geoutilleerde keuken, alles wat bij een hotel hoort."

Het Summa College is een mbo-vakschool met een breed scala aan opleidingen. Het grootste deel is gevestigd in Eindhoven en directe omgeving, maar ook in Boxtel bevindt zich een Summa-school, namelijk aan de Tijvert. Het onderwijsinstituut is geen onbekende bij De Kleine Aarde. Het maakte deel uit van Het Collectief, dat De Kleine Aarde tot voor kort bestuurde. Jongen: ,,Studenten van het Summa College hebben in 2019 de kamers van ons hostel opgeknapt en andere leerlingen hebben een bijenhal gebouwd."

Bonne Vie is al een hostel waar in tijden zonder corona gasten voor een bescheiden prijs een paar nachten kunnen verblijven. Jongen: ,,Zakenmensen die in De Kleine Aarde vergaderen, maken er wel gebruik van, maar het is ook erg geschikt voor toeristen die een dag of twee in Boxtel verblijven."

ALLE ASPECTEN

Het is de bedoeling de leerlingen alle aspecten van het hotelvak te laten ervaren, van koken en bedienen tot receptiewerkzaamheden en schoonmaken. Jongen: ,,We hebben ook mensen met een beperking bij ons dagbesteding geboden. Twee van hen zijn 'uitgevlogen', een geweldige stap. Het sociaal-maatschappelijke element is belangrijk voor ons."

Gisteren zijn de eerste twee studentes hun leertraject begonnen, ondanks de coronabeperkingen die nog altijd gelden in de horeca.