TV D'Oggelen houdt eigen Paaeschtoernooi


De Essche tennisvereniging D'Oggelen houdt voor kinderen en jongeren van zes tot achttien jaar het open Paaeschtoernooi. Dit vindt plaats op zaterdag 3 april en duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Op het programma staat natuurlijk tennis, maar de organisatie heeft ook spelletjes in petto en de deelnemers mogen paaseieren zoeken. De club heeft wat leenrackets voor kinderen die geen eigen exemplaar hebben.

Inschrijven kan via een mailtje naar rickvankasteren@gmail.com. Aanmelden kan tot dinsdag 30 maart, de organisatie vraagt deelnemers hun naam, leeftijd en tenniservaring te vermelden, zodat ze een logische indeling kan maken.


Heemkunde Gemonde brengt jaarboek 2020 uit

De Gemondse heemkundevereniging Den Hogert heeft onlangs haar 35e jaarboek uitgebracht. Ondanks het gebrek aan activiteiten in 2020 vonden de leden van de geschiedkundige club nog genoeg om over te schrijven.

Zo komt de gang van zaken rondom de vroegere zuivelfabriek aan bod en wordt aandacht besteed aan de eerste editie van de Gimmese Stallekesroute. Ook oudheidkundige vondsten en een zeldzaam diertje in natuurgebied De Geelders passeren de revue. Tenslotte is de heemkundevereniging nog in de geschiedenis gedoken om te kijken hoe Gemonde honderd jaar geleden in de kranten werd vermeld.

BESTELLEN

Het boek is beschikbaar in zwart-wit- en in een kleurenuitvoering. Deze kost respectievelijk tien en 25 euro. De bundels zijn te koop in Gemonde bij Vakzaak Willy Schellekens, Geerts Adviesgroep en Tankstation Bart Schellekens of te bestellen via de website van heemkundevereniging Den Hogert: www.heemkundegemonde.nl.