'Misschien is heroverweging ambtenarenbedrijf MGD beter'


JAN HERMENS

,,We moeten nog eens goed nadenken over wat we echt willen met MijnGemeenteDichtbij (MGD)." Dat zei fractievoorzitter Stefan de Nijs van Combinatie95 dinsdagavond. Hij reageerde daarmee op een motie die de oppositie indiende naar aanleiding van de evaluatie over het ambtenarenbedrijf. Dat wordt gedeeld tussen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

,,Toen aan het begin van de ambtelijke versmelting Boxtel en Sint-Michielsgestel overbleven (Vught en Haaren haakten af - red.), is er nooit discussie gevoerd over de voortzetting van de samenwerking. Dit terwijl de voordelen van schaalgrootte pas gelden vanaf zo'n 100.000 inwoners", aldus De Nijs. ,,Misschien is een complete heroverweging beter."

Initiatiefnemer PvdA-GroenLinks riep, samen met de overige oppositiepartijen, het college van B en W op om samen met Sint-Michielsgestel te investeren in de relatie en gezamenlijk een visie, missie en strategie voor MGD op te stellen. En mocht er een plan ontstaan voor een nieuwe koers van het gemeentelijk bedrijf dan dient dit ter besluitvorming voorgelegd te worden aan de beide gemeenteraden, vindt fractievoorzitter Mirjam Bemelmans van PvdA-GL.

Burgemeester Ronald van Meygaarden ontraadde de motie, omdat aan het eerste deel volgens hem al wordt voldaan en de tweede oproep niet onder de bevoegdheden van de raad valt. PvdA-GroenLinks trok de motie vervolgens in.