Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BUURTBEWONERS KAPELWEG MOGEN HUN MENING GEVEN

Pakketdienst lonkt naar oude Aldi

In september vorig jaar verliet Aldi zijn winkelpand aan de Kapelweg in Boxtel. Het werd in november nog gebruikt als stembureau. De ruimte is nu bij een pakketbezorger in beeld om te dienen als sorteerhal. (Foto: Albert Stolwijk).


HENK VAN WEERT

Het leegstaande winkelpand van de voormalige Aldi aan de Kapelweg in Boxtel wordt mogelijk verhuurd aan een bedrijf dat er pakketjes gaat sorteren. Bedrijvigheid die naar aard en omvang minder invloed heeft op de omgeving dan een supermarkt, schrijft Hans Clemens van het milieuadviesbureau Amitec namens de pandeigenaren in een brief aan omwonenden.

Totdat Aldi het pand naast de Boerenbondwinkel vorig jaar september verliet, bezochten doordeweeks gemiddeld een kleine 3.700 voertuigen de discounter. In de weekeinden lag dat nog hoger: dan reden ruim 4.150 auto's af en aan.

Als de pakketbezorgdienst er zijn intrek neemt, draaien driemaal per dag vrachtwagens het parkeerterrein aan de Kapelweg op. Daarnaast halen 35 bestelbusje de goederen een- of tweemaal per dag op om ze bij klanten aan huis af te leveren, zo schrijft het in Udense bureau Amitec.


Het geldende bestemmingsplan laat op dit moment alleen een supermarkt toe. Voordat een aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging wordt ingediend bij de gemeente Boxtel, willen de eigenaren van het pand daarom van de buurt horen hoe die denkt over het plan. Omdat corona het niet toelaat persoonlijke gesprekken te voeren met omwonenden zijn die afgelopen donderdag per brief geïnformeerd. Tot zaterdag 20 maart kunnen zij met vragen en opmerkingen terecht bij Amitec.