Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

JEUGD 'OVERSTEEK' RUIMT ZWERFVUIL OP

Liempde plant geen boom, maar maakt schoon

De Boomfeestdag gaat vanwege het coronavirus ook dit jaar niet door. Basisschool De Oversteek uit Liempde wil toch graag iets doen voor de omgeving en gaat morgen, vrijdag 19 maart, met de kinderen uit de drie groepen 8 op pad om zwerfvuil op te ruimen.

Al jaren doen de achtstegroepers van De Oversteek mee aan de landelijke Boomfeestdag. De Natuurwerkgroep Liempde helpt daarbij en maakt steeds samen met de kinderen een informatief boekje over de locatie en de bomen en struiken die geplant worden. Op de dag zelf staan de leden van de werkgroep klaar om de leerlingen te assisteren met het echte werk.

BEWUST MAKEN

Eerder werd al bekend dat de landelijke opschoondag met grote groepen vrijwilligers dit jaar ook niet door kan gaan. Daarvoor in de plaats kan het hele jaar door vuil geprikt worden. De gemeente Boxtel zorgt dan voor de benodigde materialen. De Oversteek gaat morgen vanaf 10.30 uur met drie ploegen aan de slag om Liempde te ontdoen van zwerfvuil. Elke klas neemt een gedeelte van het dorp onder handen. ,,We hopen door deze actie en de bijbehorende lessen de kinderen bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval", aldus Miriam van den Boer van Liempdse basisschool.



u In 2018, toen alles nog 'normaal' was, gingen de leerlingen van De Oversteek aan de slag op een perceel aan de Sortestraat in Liempde, waar een educatief natuurgebied in De Scheeken werd aangelegd met bomen en een amfibiƫnpoel. (Foto: Albert Stolwijk).