Classic Park is een toeristische attractie met horeca en ruimte voor evenementen, zoals een Keverdag. Maar die zijn er in deze tijd niet. Momenteel staan er wagens van Autobedrijf Van den Udenhout op het terrein. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).
Classic Park is een toeristische attractie met horeca en ruimte voor evenementen, zoals een Keverdag. Maar die zijn er in deze tijd niet. Momenteel staan er wagens van Autobedrijf Van den Udenhout op het terrein. (Foto: Mariëlle Wijffelaars). Foto: Marielle Wijffelaars

HECHTENIS TWEE WEKEN VERLENGD

Twee aanhoudingen voor misdrijf in Boxtelse B&B

In zowel Voorburg als Dordrecht heeft de politie vorige week een man aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 73-jarige Henk van den Oetelaar, eigenaar van de Boxtelse bed & breakfast In Den Boogert. De hechtenis is dinsdag met twee weken verlengd. Het onderzoek gaat nog altijd door.

Beide mannen, respectievelijk 36 en 39 jaar oud, werden donderdag opgepakt, komen oorspronkelijk uit Litouwen en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De inspanningen van de afgelopen weken door het onderzoeksteam leidden tot de aanhoudingen van de verdachten, meldt de politie. Dinsdag werd het tweetal voor de rechter-commissaris geleid; die heeft de voorlopige hechtenis met twee weken verlengd.

Het onderzoek leidde ook naar een woning in Hardinxveld-Giessendam die uitvoerig werd doorzocht en naar Duitsland, waar vrijdag een perceel in de deelstaat Nedersaksen werd uitgekamd.

Het onderzoeksteam heeft volgens de politie de afgelopen tijd hard gewerkt en vervolgt, ondanks de aanhoudingen, onverminderd het speurwerk om de gebeurtenissen volledig inzichtelijk te krijgen.

Zaterdag 23 januari werd de vrijgezelle Van den Oetelaar dood aangetroffen in diens B&B aan de Oude Boogaard in Boxtel. Dat gebeurde na een melding van een overval.


112 nieuws



Auto brandt uit

De personenauto van een 47-jarige Boxtelaar is vrijdag rond zes uur volledig uitgebrand. Het voertuig vatte vlam op de Schijndelsedijk (N618). De chauffeur kon zijn voertuig op het parkeerterrein bij natuurgebied De Geelders tot stilstand brengen. Op het moment dat de gealarmeerde brandweer arriveerde, stond de auto in lichterlaaie. De bestuurder bleef ongedeerd. Een rijbaan van de provinciale weg was tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer.


TERREIN CLASSIC PARK VOL NIEUWE WAGENS

SP vreest voor ontstaan autobedrijf naast A2

Jan Hermens

Op het terrein van Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel staan tientallen wagens van autobedrijf Van den Udenhout. Bovendien hangt er een meterslange lichtbak met reclame voor de onderneming. ,,Het lijkt wel of er een gigantisch commercieel verkooppunt van auto's is ontstaan", vindt fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP Boxtel. Hij zette er tijdens de raadsvergadering van dinsdag vraagtekens bij.

Het is in Boxtel beleid om geen autobedrijven toe te staan in het buitengebied, weet Van den Broek, die immers zelf jarenlang wethouder was. Classic Park staat te boek als een museum, waar bezoekers klassieke automobielen kunnen bewonderen, die overigens ook te koop zijn. ,,Eind vorig jaar is er nog een mededeling naar de eigenaar uitgegaan dat een vestiging van een grootschalig autobedrijf op zijn terrein niet mag."

TIJDELIJK GESTALD

Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf aan dat de auto's van Van den Udenhout er niet voor de verkoop staan, maar dat ze er alleen tijdelijk zijn gestald. Maar ook dat is niet toegestaan, aldus Van Meygaarden. De burgemeester beantwoordde de vragen van de SP in plaats van de verantwoordelijk wethouder omdat er nog een handhavingszaak loopt. ,,We zijn in gesprek met de eigenaar, maar vanwege de coronacrisis, waarin ondernemers het toch al zwaar hebben, nemen we meer tijd om de kwestie op te lossen. We hebben ook nog geen juridische stappen gezet", gaf hij dinsdagavond aan.

Een wijziging van het standpunt van het college van B en W over autobedrijven in het buitengebied is nu niet aan de orde, meldde Van Meygaarden.

EXTRA INKOMSTEN

De SP-fractie geeft de voorkeur aan een toeristisch-recreatieve invulling van Classic Park, zoals die nu ook al bestaat. Het bedrijf herbergt namelijk niet alleen een automuseum, maar verhuurt ook zalen voor grote evenementen. Omdat de evenementenbranche al een hele poos stilligt, zou eigenaar Anton van Dijke graag zien dat autobedrijf Van den Udenhout naar zijn terrein verhuist. Ruimte en werkplaatsen heeft hij genoeg. Maar daar wil Boxtel niet aan meewerken. Van Meygaarden: ,,We blijven in overleg over wat er mogelijk is binnen Classic Park."