De karakteristieke gevel met toren van het voormalige verpleeghuis Lindenlust blijft behouden in het bouwproject Langen Linden. (Foto: Peter de Koning).
De karakteristieke gevel met toren van het voormalige verpleeghuis Lindenlust blijft behouden in het bouwproject Langen Linden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SLOOP VAN GEBOUWEN OP TERREIN VOORMALIG LINDENLUST START IN APRIL

Notaris verloot woningen bouwproject Langen Linden

Het bouwproject Langen Linden is officieel gestart. Vrijdag hield de notaris de loting voor de verkoop van de woningen. Na controle daarvan door de gemeente Boxtel krijgt projectontwikkelaar Dura Vermeer groen licht om de verkoopgesprekken te starten.

Met de ontwikkeling van Langen Linden op het terrein van het voormalige zorgcomplex Lindenlust krijgt Boxtel er 72 woningen bij. Het is een versterking van de wijk Selissenwal, stelt de gemeente.

Op het terrein waar de huizen gebouwd worden, heeft de aannemer voorbereidend werk verricht. Twee weken geleden meldde deze krant al over het rooien van bomen. Deze week startte het broedseizoen van vogels en daarmee is het kappen tot medio juli uit den boze.

Op het terrein van Langen Linden blijven 33 van 278 bomen behouden. Binnen het plangebied worden er 81 bomen teruggeplaatst, belooft de gemeente. De overige gekapte bomen worden elders in Boxtel gecompenseerd.

MONUMENTALE GEVEL

Begin april start de sloop van panden op het terrein. De monumentale gevels van het hoofdgebouw blijven behouden, net als de karakteristieke 'poortwoningen' die de oude inrit flankeren. Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, worden de riolering en de bouwwegen in de nieuwe wijk aangelegd. De oplevering van de eerste woningen is naar verwachting in het najaar van 2022.

Onder de titel Boxtel Bouwt worden op diverse plekken duurzame en toekomstbestendige woningen gerealiseerd. ,,Zodat iedereen de kans krijgt om een passende woning in Boxtel te vinden", aldus een woordvoerder van het gemeentebestuur.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website www.langen-linden.nl.


Lindenlust werd begin jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd als kindertehuis Sint-Antonius waar tot in de jaren zestig 'bleekneusjes' van grote katholieke gezinnen uit de stad op vakantie kwamen. Later werd het complex omgebouwd tot verpleeghuis en kreeg het de naam Lindenlust.