Afbeelding
Foto:

Volgende week thuiscollecte voor reumabestrijding

Reuma Nederland kiest dit jaar noodgedwongen voor een thuiscollecte. Vrijwilligers die zich aanmeldden, collecteren van 22 tot en met 27 maart 'vanaf de bank' met hun mobiele telefoon. Het geld dat zo wordt ingezameld is hard nodig voor levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor de meer dan twee miljoen Nederlanders die dagelijks leven met de rem van reuma.

Jan-Willem Förch, directeur Reuma Nederland: ,,Vorig jaar waren we het eerste collectefonds dat de stekker uit de inzameling moest trekken. Twee dagen voor de start. Een enorme teleurstelling, voor al onze 40.000 trouwe vrijwilligers die normaal gesproken langs de deuren gaan. En zeker ook vanwege de inkomsten uit de collecte. Dit jaar hebben we helaas ook moeten concluderen dat fysiek geld inzamelen er niet in zit door de overheidsmaatregelen en signalen van vrijwilligers. Daarom hebben we als alternatief een online collecte opgezet.”

Reuma Nederland is blij dat zoveel mensen zich als thuiscollectant hebben opgegeven en willen helpen om toch van de inzamelingsactie een succes te maken. ,,Dus als je een berichtje van een thuiscollectant krijgt, dan hoop ik dat je ons wilt steunen met een anonieme gift. Want deze actie blijft voor ons een erg belangrijke inkomstenbron in onze strijd tegen de rem van reuma”, aldus Margré Schoondermark, die in de gemeente Boxtel de collecte coördineert.

Doneren kan door onderstaande QR-code in te scannen of via www.thuiscollecte.nl.