Lionsclub sluit spaaractie van koffiepunten af


Lionsclub Dommel & Aa hield de afgelopen maanden een spaaractie voor Voedselbank Boxtel. De serviceclub zamelde Douwe Egbertszegels in en kwam tot een totaal van 393.909 punten.

Die punten wisselen de Lions om voor koffie. De actie, die nu is afgesloten, levert maar liefst 375 pakken op voor de voedselbank.

De inzameling van oud en vreemd geld om staaroperaties in ontwikkelingslanden te betalen, loopt nog door. Inmiddels is 97 kilogram oud geld vergaard, ter waarde van 4.880 euro. Dit bedrag is goed voor 291 staaroperaties. De collectezuil bij Schoenmakerij Bas in winkelcentrum Oosterhof blijft op zijn plek, die bij supermarkt Plus gaat naar de entree van de Albert Heijn.

STAAROPERATIES

Op www.lionsclubdommelenaa.nl staat meer informatie over de spaaractie en de posten in Afrika waar mensen door de staaroperaties hun zicht terugkrijgen.


De Voorleesfiets

Lucie Hoevenaars is coördinator van De Voorleesfiets, een initiatief van de Brede Scholen Boxtel in samenwerking met de bibliotheek aan de Burgakker. Om het wekelijkse voorleesmoment bij zo'n 25 Boxtelse gezinnen handen en voeten te geven, zoekt zij helpende handen. Vrijwilligers kunnen zich melden via e-mail: voorleesfietsboxtel@gmail.com.