Hybride vergaderen in Hof van Vijfeijken


Ook na de coronalockdown zal een deel van de Nederlandse bedrijven en werknemers blijven vergaderen via video en beeldbellen. Een ander deel wil elkaar juist weer persoonlijk ontmoeten voor een overleg. Daarom maakt conferentieboerderij Hof van Vijfeijken in de Boxtelse buurtschap Nergena het mogelijk om hybride te vergaderen.

Tijdens zo'n bijeenkomst is een deel van de gesprekspartners fysiek aanwezig en doen anderen mee vanuit hun eigen huis. Momenteel mag Hof van Vijfeijken vergaderingen faciliteren tot en met dertig personen.

TWIJFEL BIJ KLANTEN

De exploitanten van de Boxtelse conferentieboerderij horen regelmatig van hun klanten dat deelnemers twijfelen of ze straks weer live bij een meeting of training aanwezig willen zijn.

,,Dat is begrijpelijk in deze tijd. Maar er zijn zeker net zoveel deelnemers die staan te popelen om elkaar wél weer in het echt te ontmoeten. Bijvoorbeeld voor crisisberaad. Daarom faciliteren we het hybride vergaderen, the best of both worlds”, legt operationeel manager Eveline Vendrig van Hof van Vijfeijken uit.

De bijzondere vergaderlocatie op Nergena zorgt voor de benodigde audiovisuele middelen en optimaal beveiligde, supersnelle wifi, zodat het hele team veilig bijeen kan komen.

Hybride vergaderen heeft diverse voordelen, denkt Vendrig. ,,Het is bevorderlijk voor de betrokkenheid, iedereen kan zijn eigen keuze maken en kan comfortabel deelnemen en het biedt een real-time deelname-ervaring, die zowel kostenbesparend als toekomstproof is."