...JETSE OFFERS...
...JETSE OFFERS... Foto: Hans van Doorn

SCHRIJVER JETSE OFFERS LEEST E-BOOK VOOR

Toof Pet-familie breidt uit via YouTube-filmpjes


RENS VAN DEN ELSEN

De voorleesverhalen van Boxtelaar Jetse Offers over Toof Pet de Toverpet worden nog digitaler. De schrijver leest de avonturen uit het boek, en die ook wekelijks op pagina 2 in deze krant staan, nu ook voor via YouTube.

Sinds Offers begon met zijn Toof Pet-verhalen op pagina 2 van deze krant, laat hij steeds een kind de hoofdrol spelen en avonturen beleven met allerlei dieren. Wie immers de toverpet opzet en de juiste spreuk hanteert, verandert zelf in het gekozen beest en leert daar dan alles over. Offers begon vorig jaar met het schrijven van kinderverhalen voor zijn kleinzoon Tijn. Het persoonlijk maken van zijn vertelsels smaakte echter naar meer en groeide uit tot een digitale verhalenbundel waarbij de naam van de drager van Toof Pet steeds aan te passen is.

MEER HOOFDROLLEN

De Boxtelaar krijgt echter regelmatig de vraag of er niet meer kinderen een hoofdrol kunnen krijgen in het boek, zoals broertjes, zusjes, opa's of oma's, maar ook de eigen ouders.

Onder de naam Toof Pet Family heeft Offers aan die vraag voldaan. Via een formulier op de website kan de aanvrager alle namen doorgeven, voorzien van extra informatie. In de verhalen van het te bestellen e-book kunnen steeds een tot vier kinderen om de beurt Toof Pet opzetten en een leerzaam avontuur beleven als dier. Omdat het om maatwerk gaat, is het ook mogelijk om de voornamen van familie, vriend(inn)en of leerkrachten te noemen. Hiervoor is ook het aantal verhalen in het e-book uitgebreid naar 26.

DIGITAAL

Ieder hoofdstuk in het Toof Pet de Toverpet-boek wordt nu tevens voorzien van een link naar YouTube. Daar wordt elk verhaal voorgelezen door Offers, maar dan worden de hoofdrolspelers persoonlijk aangesproken met 'jij' en alle bijrollen aangegeven als bijvoorbeeld mama, papa of tante en oom.

Het gepersonaliseerde boek kost 6,95 euro en is alleen digitaal verkrijgbaar en te bestellen via www.toofpet.nl. Hier kan de aanvrager ook alle benodigde informatie doorgeven. Wie toch een tastbaar exemplaar wil hebben, kan hiervoor terecht bij studentendrukwerk.nl.