Het trio Death Star Discotheque wordt onder meer gevormd door de Boxtelaren Eugène Broeren en Michel Geelen. Zij worden gecompleteerd door drummer Roelof van Driel uit Eindhoven. (Foto: eigen collectie).
Het trio Death Star Discotheque wordt onder meer gevormd door de Boxtelaren Eugène Broeren en Michel Geelen. Zij worden gecompleteerd door drummer Roelof van Driel uit Eindhoven. (Foto: eigen collectie). Foto: Judith van Overbruggen.

DEATH STAR DISCOTHEQUE LANCEERT NIEUWE SINGLE EN CLIP

Postpunktrio timmert ook in coronatijd aan de weg


Van het trio Death Star Discotheque, met in de gelederen Eugène Broeren en Michel Geelen uit Boxtel, verscheen vorige week de postpunksingle Face Yourself. Het lied werd samen met een videoclip gelanceerd via het Rotterdamse platenlabel Gentlemen Records.

Na de singles Wasting Time en We Are XTC/Dance, die begin vorig jaar aardig scoorden bij zowel nationale als internationale indie-radiostations, keert de band Death Star Discotheque terug aan het front met het wederom opwindende Face Yourself.

CLIP SINTLUCAS

De band, die naast de twee Boxtelse gitaristen wordt gecompleteerd door drummer Roelof van Driel uit Eindhoven, speelde dit nummer al lange tijd live. Het besluit om er nu een opname van te maken werd ingegeven door de wens om toch zoveel mogelijk in beeld te blijven binnen het muziekwereldje.

De track is coronaproof opgenomen, de drie de bandleden werkten namelijk vanuit huis. Via internet werden alle partijen samengevoegd, waarna Broeren ze mixte. De clip, waarin Jann Sparidans figureert, werd gemaakt door SintLucas-student Wouter van Empel.

Tekstueel laat de titel weinig te raden over: kijk eens wat vaker in de spiegel. Volgens tekstschrijver en zanger Geelen is dat niet belerend bedoeld. ,,Althans niet in de zin dat iedereen dit moet gaan doen. Het is meer een reflectie op jezelf. Waar en hoe sta ik in het leven, doe ik het nog goed richting anderen en hoe ga ik met mezelf om?”

De band wacht met smart op het moment dat er weer live optredens mogelijk worden. Komend najaar staan er enkele op het programma. Bovendien haalt de band ook sommige shows in die eerder vervielen vanwege Covid-19-maatregelen.

Momenteel werkt de formatie online door aan nieuwe nummers. De verwachting is dat die in het najaar verschijnen. De single en clip van Face Yourself zijn op internet te horen en te zien via vele sociale media zoals Facebook, Spotify en YouTube.


ORGANISATOR CONTENT MET 'ONS CAFÉ'

Ierse Sessie verhuist

van Boxtel naar Esch


RENS VAN DEN ELSEN


Uit Ons Café in Esch klinkt, zodra het weer mag, voortaan elke derde zondag van de maand aanstekelijke Ierse muziek. Organisator Peter van Steenderen van de Boxtelse Ierse Sessie is erg blij met de nieuwe locatie, al doet de reden hem ook zeer.

Voorheen werd de Ierse Sessie namelijk maandelijks gehouden in bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel. Eigenaar Henk van den Oetelaar ontving de ruim vijftien muzikanten en vele bezoekers steeds met open armen. Maar aan die gastvrijheid kwam een einde toen de uitbater eind januari dood werd gevonden in zijn woning naast de B&B.

,,Zijn overlijden kwam als een donderslag bij heldere hemel. In de bijna zeven jaar dat we bestaan is Henk ook een vriend van ons geworden", vertelt Van Steenderen. Dat Van den Oetelaar de Ierse muziek altijd erg kon waarderen, bleek ook uit het feit dat de familie aan Van Steenderen had gevraagd om live muziek te verzorgen op de uitvaart. ,,Na een paar telefoontjes was het geregeld. Het typeert ook wel hoe hecht de groep muzikanten is."

GEEN ENTREE

De schok is Van Steenderen nog niet helemaal te boven, maar na overleg met de familie van Van de Oetelaar ging hij toch alvast op zoek naar een nieuwe locatie van de Ierse meezingsessies. Die werd gevonden bij Ons Café in Esch van uitbater Michel van de Sande. ,,Voor ons is het van belang dat we geen entree heffen voor bezoekers, dat willen we ook zo houden. Bij Michel leggen we ook altijd aan tijdens een fietstocht die ik organiseer, vandaar dat ik uiteindelijk ook bij hem uitkwam", legt Van Steenderen uit.

GUINNESS SCHENKEN

Het principe van samen Ierse liedjes zingen met live muziek stond de Esschenaar wel aan. ,,Ze hanteren een bepaalde opstelling, dat kan prima in de zaal. En als het mooi weer is, zelfs op het terras", ziet Van de Sande al voor zich. In Esch wordt er in elk geval al positief gereageerd op de nieuwe samenwerking. Maar dan is het nog wel zaak dat er Guinness geschonken gaat worden. Van de Sande lachend: ,,Dat gaan we regelen uiteraard."

Kijk voor meer informatie op www.iersesessie.nl.

Peter van Steenderen (links) stond aan de wieg van de Ierse Sessie bij B & B In den Boogert in Boxtel. Er is nu een nieuwe locatie in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).