Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

DERIK MARKT SINDS DEZE WEEK OPEN VOOR IEDEREEN

Supermarkt vol Arabische lekkernijen

Steeds meer lege panden in de Stationsstraat worden weer of zijn al gevuld met een nieuwe winkel. Maandag opende de Derik Markt tegenover het pand van de Vincentiusvereniging. Hier biedt de Syrische familie Seyfedin allerlei Arabische producten aan en dat zorgt direct voor aanloop.


RENS VAN DEN ELSEN

De minisupermarkt voorziet duidelijk in een behoefte. Behalve dat Boxtel ook een Poolse supermarkt kent, waar veel Oost-Europese inwoners hun inkopen doen, telt de gemeente tevens een grote groep inwoners afkomstig uit Turkije, Marokko en Syrië. Mensen die thuis ook graag maaltijden willen koken uit hun moederland. De verpakkingen zijn van Arabische teksten voorzien, een uitkomst voor nieuwkomers.

SYRIË

De naam Derik verwijst naar de plaats in het meest noordoostelijke puntje van Syrië. De stad waar de familie Seyfedin vandaan komt. Hun roots zijn ook duidelijk terug te zien in de schappen. ,,We verkopen naast verse groenten en fruit, ook veel producten die onze doelgroep niet in de normale supermarkt vindt", legt een van de medewerkers uit. Zo staat er een selectie waterpijpen in de stellingen en is het vlees halal.

Met de komst van de supermarkt raakt het deel van de Stationsstraat nabij het Boxtelse centrum weer wat voller. En daar houdt het niet op, want binnenkort opent schuin tegenover de Derik Markt een sushi-restaurant. Hier zijn bouwvakkers echter nog volop aan het werk.


t Maandag opende de Derik Markt officieel de deuren. Woensdag konden klanten er alleen nog niet pinnen, maar daar komt snel verandering in, aldus de familie Seyfedin. (Foto: Rens van den Elsen).