Ferdy Steger, Roeland Heesbeen, Hayk Swinkels en Johan van Summeren (vlnr) van het Boxtelse bedrijf Big Stuff. (Foto: eigen collectie).
Ferdy Steger, Roeland Heesbeen, Hayk Swinkels en Johan van Summeren (vlnr) van het Boxtelse bedrijf Big Stuff. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

BOXTELS BEDRIJF ROEIT IN EERSTE JAAR TEGEN DE STROOM IN

Big Stuff pakt 't groots aan op Ladonk

Het Boxtelse bedrijf Big Stuff zag op de kop af een jaar geleden het levenslicht. Drie dagen na 12 maart 2020 ging Nederland voor een groot deel op slot. Niet bepaald het ideale moment om een bedrijf te starten dat faciliteert in extreme productvergrotingen vanuit styling- en sfeerconcepten.

De evenementenwereld waar Big Stuff zich voor een belangrijk deel op richt, is door de coronapandemie stil komen te liggen. Hayk Swinkels en Johan van Summeren, de oprichters van Big Stuff, zitten echter niet bij de pakken neer en zijn sinds de start bezig met het ontwikkelen van productvergrotingen met het oog op het moment dat de wereld zich weer opent. ,,Zodat er ook echt iets te bieden hebben als het weer kan”, aldus Swinkels.

ZAAIEN IN CORONATIJD

,,We zijn in deze coronatijd vooral aan het zaaien”, zegt Van Summeren. Hij vervolgt: ,,We gebruiken deze periode om te investeren in de ontwikkeling van ideeën, prototypes, nieuwe producten en het onderhouden van contacten die we gedurende 35 jaar in de evenementen- en beurzenbranche hebben gelegd.” Swinkels en Van Summeren werken samen met de Boxtelse designers Roeland Heesbeen en Ferdy Steger.

Big Stuff blaast - ook mede dankzij de inbreng van mbo-studenten ruimtelijke vormgeving - alles op: groot, groter, grootst. In twee ateliers, zowel aan de Industrieweg 15a op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk als in Amsterdam, worden opvallende objecten voor de aankleding en inrichting van evenementen, beurzen en showrooms ontwikkeld en vervaardigd. Het gaat onder meer om (verlichtings-)objecten, supergrote schemerlampen en kroonluchters en andere pakkende productvergrotingen.

Meer informatie: www.bigstuff.nl.


pp Ferdy Steger, Roeland Heesbeen, Hayk Swinkels en Johan van Summeren (vlnr) van het Boxtelse bedrijf Big Stuff. (Foto's: eigen collectie).


Marc Schoenmakers verhuist kapsalon naar Bosscheweg


Marc Schoenmakers heeft zijn herenkapsalon verhuisd naar de Bosscheweg 45 in Boxtel. Het pand aan de Molenstraat waar hij eerst klanten ontving, werd verkocht en dus startte een zoektocht naar een nieuwe locatie.

Schoenmakers is al ruim 25 jaar kapper en zijn salon was gevestigd in het pand van zijn zus Iris. Die heeft haar kapperszaak verplaatst naar de Croonpassage. Omdat ze het winkelpand aan de Molenstraat verkocht, viel het oog van broer Marc op een woning met garage aan de Bosscheweg.

,,Een mooi vooroorlogs pand met een grote werkruimte in de tuin die door een poort prima te bereiken is. In anderhalve maand hebben we de garage omgetoverd tot een fraaie kapsalon, waar ik kan knippen en achter mijn balie annex bureau ook andere werkzaamheden kan verrichten voor de momenten dat er geen klanten zijn. Leegloopuren heb je in een kapperszaak altijd wel eens", aldus Schoenmakers, die ook kunstschilder is. Zijn kleurrijke creaties toont hij graag in de salon en op de nieuwe locatie komen de schilderijen beter tot hun recht.

ALLEEN OP AFSPRAAK

Waar je voorheen op de bonnefooi kon binnenlopen, werkt Schoenmakers vanaf nu alleen nog op afspraak. Wie met de auto komt kan die op de oprit zetten of gebruikmaken van de parkeervakken om de hoek, aan de Liduinahof. Fietsen kunnen onder de carport worden gestald.



t Marc Schoenmakers vierde begin 2020 zijn zilveren jubileum als herenkapper. Zijn kapsalon aan de Molenstraat heeft hij nu verplaatst naar de Bosscheweg. (Foto: Peter de Koning, 2018).

Afbeelding
Een immense schemerlamp verlicht een vleugel. Het is een van de producten die Big Stuff ontwikkelt.