Werklui zijn sinds vorige week in opdracht van ProRail met het plaatsen van palen langs het spoor bij de Kapelweg. Het daadwerkelijke hek volgt later. (Foto: Rens van den Elsen).
Werklui zijn sinds vorige week in opdracht van ProRail met het plaatsen van palen langs het spoor bij de Kapelweg. Het daadwerkelijke hek volgt later. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

ProRail plaatst hekwerk bij Kapelweg


RENS VAN DEN ELSEN

Ruim 8,5 kilometer hekwerk moet voorkomen dat dieren en mensen het spoor oversteken tussen Boxtel en Haaren. Werklieden zijn in opdracht van ProRail sinds vorige week bezig om de afrastering te plaatsen bij de Kapelweg en de Posthoornseweg.

Beide kanten van het spoor worden voorzien van een groene afrastering van zo’n twee meter hoog. ProRail, dat het Nederlandse spoornet beheert, werkt al enkele jaren aan het veiliger maken van het spoor. Met het plaatsen van het hek moet volgens een woordvoerder niet alleen het aantal spoorlopers en aanrijdingen met dieren worden teruggedrongen. Ook vandalisme en diefstal wil ProRail indammen of liefst nog voorkomen.

p Werklui zijn sinds vorige week in opdracht van ProRail bezig palen langs het spoor bij de Kapelweg te plaatsen. Het daadwerkelijke hek volgt later. In totaal gaat het om 8,5 kilometer aan hekwerk. (Foto: Rens van den Elsen).