Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Dankjewel voor opknappen trottoirs

Het is inmiddels alweer een poos geleden dat een buurvrouw gevallen was, de trottoirtegels in de buurt van Berliozstraat/Hobbendonkseweg lagen inderdaad op sommige plekken meer dan twee tot drie centimeter schuin omhoog/ omlaag/schots/scheef. In ieder geval gevaarlijk genoeg. Zij brak haar pols en zat met de gebakken peren.

Kort daarna heb ik een mail gestuurd naar de gemeente met voorgaand verhaal en daarbij vermeld dat er veel gelopen wordt hier door mensen uit de buurt en van verder uit de wijk, die naar Oosterhof gaan of naar het centrum van Boxtel.

En ja hoor, een poos geleden werd er begonnen met het herstraten van de trottoirs. Na een paar weken kreeg ik een mail of ik tevreden was. Nou en of! Vandaar mijn aanhef: gemeente bedankt!

        DINA VAN DER WENDEN-ELSHOUT


Sociaal convenant met Vion

De kop in Brabants Centrum van vorige week over Vion luidde als volgt: 'SP ziet samenwerking met Vion wel zitten'. Deze kop wekt de suggestie dat de politieke partij SP wil gaan samenwerken met Vion. Dit is totaal niet aan de orde en kan leiden tot misverstanden.

Wij hebben voorgesteld dat de gemeente en Vion een sociaal convenant sluiten over bepaalde sociale aspecten, zoals bijvoorbeeld de toeleiding tot de arbeidsmarkt, schuldhulpverlening, taalcursussen en huisvesting arbeidsmigranten.

Wij blijven echter zeer kritisch over de stankoverlast en vinden dat Vion die aan de bron (onder andere de werkvloer en in productiemethoden) moet aanpakken.

        ERIC VAN DEN BROEK

        Fractievoorzitter SP