Jesper (11, rechts) en Otis (8) van Leeuwen spelen allebei trombone bij de Liempdse fanfare Concordia. De twee broers kunnen nu niet oefenen in thuishaven De Serenade, maar dat weerhoudt de jongens er niet van om toch te blazen.
Jesper (11, rechts) en Otis (8) van Leeuwen spelen allebei trombone bij de Liempdse fanfare Concordia. De twee broers kunnen nu niet oefenen in thuishaven De Serenade, maar dat weerhoudt de jongens er niet van om toch te blazen. Foto: Gerard Schalkx

What's Up, Jesper & Otis?


Jesper (11) en Otis (8) van Leeuwen spelen allebei trombone bij de Liempdse fanfare Concordia. De twee broers kunnen nu niet oefenen in thuishaven De Serenade, maar dat weerhoudt de jongens er niet van om toch te blazen.

Wat een bijzonder instrument jongens. Wat vind jij er leuk aan, Otis? ,,Dat-ie schuift natuurlijk!"

Jesper, jouw mama Janneke speelt de bariton, hoe vind je die klinken? ,,Ja, die klinkt ook mooi." Gniffelend kijkend naar zijn eigen trombone: ,,Maar deze klinkt mooier."

Waar speel jij nu, Jesper? ,,Ik maak muziek in de samenspelgroep." Jeugdige muzikanten binnen de vereniging doen daar hun eerste ervaring in groepsverband op. Otis: ,,Dat ga ik volgens mij ook wel doen."

Alleen is er één groot probleem: de samenspelgroep mag nu niet samen repeteren... Hartstikke stom natuurlijk, maar wel noodzakelijk vanwege de coronamaatregelen.

Kunnen jullie dan nog wel spelen met de trombone? Otis: ,,We krijgen nu wel online muziekles, maar niet in De Serenade. Dat is wel raar, want in de zaal klinkt de muziek wel mooier." Jesper: ,,We krijgen dan van Corné (van Groesen - red.) uit het muziekboek online les."

En kennen jullie al wat nummers uit jullie hoofd? Otis: ,,Ja, ik kan Grootvaders Klok spelen!" Zonder aarzeling zet Otis het mondstuk aan zijn lippen. En inderdaad, uit de trombone klinkt keurig het oud-Nederlandse liedje.

Wat knap Otis! Hoe lang speel jij nu trombone? ,,Ik ben vier maanden geleden begonnen." En jij Jesper? ,,Ik speel al wat langer, nu anderhalf jaar."

Het is wel jammer dat jullie nu niet in De Serenade mogen oefenen... Kijken jullie daar weer naar uit? Allebei: ,,Jazeker!"

t Jesper (rechts) en Otis van Leeuwen zijn gek van het muziek maken op een trombone. In coronatijd krijgen ze online les van Corné van Groessen, maar ze missen wel het fysieke oefenen in repetitielokaal De Serenade. Otis: ,,Want in de zaal klinkt de muziek wel mooier." (Foto: Gerard Schalkx).