Lizz Hoenselaars aan de bal. Zij trainde woensdag voor het eerst mee met met de meiden van hockeyclub MEP. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Lizz Hoenselaars aan de bal. Zij trainde woensdag voor het eerst mee met met de meiden van hockeyclub MEP. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

What's Up, Lizz?


,,Pap, pap, pap!" Dolenthousiast loopt Lizz Hoenselaars (9) na haar training bij MEP richting vader Daniël. Zij deed gisteravond voor de eerste keer mee bij de hockeyclub in sportpark Molenwijk. ,,En toen moest ik van de trainer zo staan met mijn stick op deze manier en toen..."

Hoi Lizz, ik denk dat jij het wel leuk hebt gehad tijdens de training. Wat mocht je doen? ,,Wij moesten in vier verschillende vakken oefeningen doen. Bij het eerste vak moesten we veel passen naar elkaar." Gepassioneerd legt ze de oefening uit. ,,Alleen daarbij speelden we nog niet met goals."

Oh, bij welke oefening mocht je dan wel scoren? ,,Dat was toen de trainer de bal paste. De speler moest dan kiezen of die linksom of rechtsom bewoog en vervolgens kon je op doel schieten. Ik heb vier keer gescoord", zegt Lizz met gepaste trots.

Wat knap van jou zeg! ,,Ja, en bij een andere oefening kon je ook punten maken. Toen had ik er 32! Maar ik was niet de beste hoor, eentje had er 40. Ik ben uiteindelijk derde geworden."

Maar dit was pas jouw eerste keer, natuurlijk. Dus dat is al heel goed hoor! Waarom speelde je vanavond mee? ,,Nou... mijn vriendin Pip speelt hier ook, hahaha. Maar ik ben ook Pien en Saar al tegengekomen, die ken ik ook." Niet alleen komt ze allerlei bekenden tegen, ook lijkt ze het spelletje erg leuk te vinden. Lizz legt in ieder geval keurig alle spelvormen uit waar ze aan mee heeft gedaan.

En, ga je nog een keertje hockeyen? Lizz kijkt vader Daniël met grote ogen aan. Die knikt instemmend. ,,Ja!"

En wanneer ga je weer trainen? ,,Vrijdag alweer. Dan ben ik voor de eerste keer met het hele team aan het spelen. Of ik daar zin in heb? Ja hoor. Vandaag vond ik het al erg leuk, dus dan zal dat de tweede keer ook zijn."

(Foto: Bas van den Biggelaar).