...MONA KEIJZER...
...MONA KEIJZER... Foto: Eigen collectie

KEIJZER PRAAT MET ONDERNEMERS, VAN DIJK OP WEEKMARKT

Landelijke CDA-kopstukken naar Boxtel


Nu de Tweede Kamerverkiezingen naderen, gaan politici her en der in het land op werkbezoek, voor zover de coronamaatregelen dit toelaten. Mona Keijzer (CDA), demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, praat maandag 15 maart in Boxtel met lokale ondernemers. Morgen, vrijdag 12 maart bezoekt Inge van Dijk, de nummer vier op de kandidatenlijst van de christendemocraten, de weekmarkt.

Op verzoek van de plaatselijke CDA-afdeling gaat Keijzer in gesprek met ondernemers over hun situatie in de coronacrisis en over wat er nodig is om hen door deze periode te loodsen. De politica begint haar bezoek bij Diaan, de vrouwenmodezaak van Diana van den Borne aan de Markt. Zij opende haar winkel in augustus vorig jaar. Van den Borne: ,,Persoonlijk contact met de klant is essentieel voor mijn onderneming. De afgelopen maanden werd er noodgedwongen een beroep gedaan op mijn creativiteit om dit te kunnen realiseren. Ik ga graag met Mona in gesprek."

Keijzer wandelt ook naar de overkant van de Markt. In lunchroom Deegeluk ontmoet ze eigenaar Michel den Ouden. Ze spreekt er eveneens Ad Schelle, de eigenaar van café 't Wapen van Liempde en Jan Schellekens, van sportschool Tiga Health & Beauty.

Tijdens de weekmarkt, morgen dus, is de nummer vier op de CDA-kandidatenlijst in Boxtel. Mensen kunnen haar tuusen 10.00 tot 11.00 uur treffen in een stand van de plaatselijke afdeling.

Van Dijk houdt zich bezig met thema's als de Brabantse economie, woningbouw en een overheid die haar burgers beschermt.

Tweede Kamerlid René Peters, eveneens van het CDA, bracht vrijdag 26 februari een online werkbezoek aan Koraal De La Salle in Boxtel, samen met lokale politici Vera Brouns, Kübra Atalay en steunfractielid Roel de los Hoyos. Zij luisterden naar het verhaal van een jongere die onder behandeling is bij het instituut voor jeugdzorg. Daarnaast is er gesproken over de toekomst en het belang van het behandelen en begeleiden van jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ook was er aandacht voor de groeiende kosten van jeugdzorg.