Oud-tennisprof en technisch directeur van de tennisbond KNLTB Jacco Eltingh (rechts) overhandigt toernooileider Casper von Harenberg van het Open Toernooi Merletten het herinneringsbord en de zwarte tulp, voor het clubhuis van LTV de Merletten in Boxtel. (Foto: KNLTB)
Oud-tennisprof en technisch directeur van de tennisbond KNLTB Jacco Eltingh (rechts) overhandigt toernooileider Casper von Harenberg van het Open Toernooi Merletten het herinneringsbord en de zwarte tulp, voor het clubhuis van LTV de Merletten in Boxtel. (Foto: KNLTB) Foto: KNLTB

BOXTELSE TENNISCLUB OOGST LOF

'Gekke' Merletten houdt beste toernooi van 't land

Het is een bijzondere kroon op het werk van LTV De Merletten in 2020. De tennisbond heeft zondag de zogeheten Zwarte Tulp-bokaal uitgereikt aan de Boxtelse club. Uit handen van oud-prof en technisch directeur Jacco Eltingh van de KNLTB kreeg de organisatie van het iTennis Open Toernooi Merletten de prijs in handen.

Het toernooi van de Boxtelse vereniging trok in augustus zo’n 400 deelnemers, de maximale capaciteit van het sportieve evenement. In tien dagen tijd speelden zij samen 371 wedstrijden op de banen in park Molenwijk. Toernooileider Casper von Harenberg: ,,De tennisbond verklaarde ons voor gek toen we ons plan presenteerden voor 2020; het zou onmogelijk zijn qua capaciteit. Die waarschuwing hebben we als extra motivatie ter harte genomen; het moest en zou ons lukken. En dat gebeurde, met een tennisbond vol lof en complimenten als resultaat.”

QUARENTENNIS

Het coronajaar maakt de erkenning vanuit de bond extra bijzonder, volgens Von Harenberg: ,,Elke talkshow gaat over wat niet kan, alle kranten staan vol met berichten over de beperkingen. Wij wilden juist laten zien wat er nog wel kan en mag.” Onder de noemer ‘Let’s celebrate tennis’ werd het Open Toernooi Merletten 2020 met een knipoog omgedoopt tot de Quarantennis-editie. Ook in de dagelijkse nieuwsbrief en hilarische bulletins op de Facebook-pagina van het toernooi zorgde de organisatie voor de nodige humor.

,,De kerntaak is en blijf het organiseren van een goed lopend toernooi”, vervolgt Von Harenberg. ,,Pas als dat in orde is, is er ruimte om andere zaken eromheen te organiseren en creatief op te vallen. Juist die mix is de basis van het succes: men speelt graag bij ons omdat het toernooi klopt en vanwege de beleving.”

500 UUR

Liefst achttien leden van De Merletten, met name twintigers, staken gezamenlijk zo’n 500 uur in de organisatie. Door alle coronamaatregelen was er veel aandacht voor veiligheid, looproutes en desinfectie. De planning van wedstrijden werd verruimd en voor de deelnemers en bezoekers werd het terras in vakken afgezet en voorzien van een buitenbar. Volgens de KNLTB-jury weet de organisatie er ‘elk jaar een feestje van te maken’. ‘Een toernooi dat al jaren staat als een huis, dat met succes veel aandacht besteedt aan de beleving door middel van vele nevenactiviteiten, om ieder jaar de deelnemers een heel leuke week te bezorgen.’

Vorig jaar werd het Open Toernooi Merletten nog tweede in deze landelijke verkiezing. ,,Dit voelt als een prachtige kroon op het werk van afgelopen editie, maar ook zeker van de jaren daarvoor. Het continu blijven verbeteren wordt beloond”, besluit een trotse toernooileider.



up Oud-tennisprof en technisch directeur van de tennisbond KNLTB Jacco Eltingh (rechts) overhandigt toernooileider Casper von Harenberg van het Open Toernooi Merletten het herinneringsbord en de zwarte tulp, voor het clubhuis van LTV de Merletten in Boxtel. (Foto: KNLTB).


uq Een deel van de winnende organisatiecommissie van het Open Toernooi Merletten in Boxtel: (vlnr) Sam Durlinger, toernooileider Casper von Harenberg, Romée Haenen, Youri van den Nieuwenhuyzen en Gertjan Reijnders. (Foto: LTV De Merletten).

Een deel van de winnende organisatiecommissie van het Open Toernooi Merletten in Boxtel: (vlnr) Sam Durlinger, toernooileider Casper von Harenberg, Romée Haenen, Youri van den Nieuwenhuyzen en Gertjan Reijnders. (Foto: LTV de Merletten)