Bezoekers tijdens We Are Electric 2019. (Foto: Albert Stolwijk).
Bezoekers tijdens We Are Electric 2019. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VAN BOECKEL BLIJ MET VERVANGER VAN WE ARE ELECTRIC

Landgoed Velder verandert in Jungle

Landgoed Velder in Liempde is in het weekend van 10, 11 en 12 september het toneel van het Jungle Festival. De kaartjes gaan officieel dinsdag 23 maart in de verkoop, maar bezoekers kunnen al een plekje reserveren. Tijdens het evenement kiezen bezoekers uit zeven podia met muziekstijlen als hiphop, r&b, house, disco en techno.

Het dance- en hiphopfestival Jungle werd voorheen bij zwemplas IJzeren Man in Eindhoven gehouden. In 2019 voor het laatst. Vorig jaar kon het evenement vanzelfsprekend niet doorgaan, maar werd landgoed Velder al wel aangewezen als nieuwe plek om te dansen en te feesten 'in een creatief, duurzaam en mysterieus decor'. Mede-eigenaar Vic van Boeckel van landgoed Velder: ,,Het is eigenlijk de opvolger van dancefestival We Are Electric op Velder. Peter Sanders (tevens organisator van Paaspop - red.) was daar de grote man achter en zal ook mede het Jungle Festival in goede banen leiden. Hij kent het terrein inmiddels en is al op de hoogte van de regels en richtlijnen."

Net als bij We Are Electric wordt het Liempdse landgoed omgedoopt tot Velder Woods. Verdeeld over drie dagen zijn er dj's, acts, cabaretiers, theatermakers en is er live muziek. Daarbij is het mogelijk om op de bijbehorende camping te overnachten. Voor de festivalgangers die blijven slapen zijn er extra's zoals afterparty's, maar ook meditatie-momenten en yoga. ,,Het is kleinschaliger dan We Are Electric. Er wordt gemikt op acht- tot tienduizend gasten. Ook is er ruimte voor drieduizend kampeerders", legt Van Boeckel uit. Ondanks de coronamaatregelen ziet hij dat het enthousiasme bij de organisatie groot is. ,,Ze gaan er absoluut voor", aldus Van Boeckel. ,,Het is wat kleiner van opzet en de organisatie heeft veel ruimte op Velder, dus dat biedt wat flexibiliteit.

De kaartverkoop gaat dinsdag 23 maart om 12.00 uur van start. Maar omdat het coronavirus nog altijd roet in het eten kan gooien, ook in september, betaalt iedereen in eerste instantie tien euro om tickets te reserveren. Als het festival door mag gaan, maken kaarthouders het resterende bedrag over. Wordt het geannuleerd, dan ontvangen alle kaarthouders binnen twee weken hun geld terug. Dit is geheel afhankelijk van de maatregelen die de overheid de komende maanden neemt.

Kijk voor meer informatie op www.junglefestival.nl.