Hulp bij invullen belastingaangifte in bibliotheek


Het zit er weer aan te komen: de belastingaangifte. Niet het leukste werk en veel mensen vinden het ingewikkeld om zelf digitaal de formulieren in te vullen. Voor wie hierbij hulp kan gebruiken biedt Huis73, waar ook bibliotheek Boxtel onder valt, uitkomst.

Zo wordt zaterdag 13 maart een digitale opfriscursus gehouden voor het invullen van de belastingaangifte. Deelnemers leren online van een belastingadviseur in een uur hoe zij simpel en correct de basis van de aangifte invullen. Dit zogeheten webinar begint om 10.00 uur en vindt plaats via het videobelprogramma Zoom. Deelname is gratis.

SPREEKUREN

Daarnaast biedt de bibliotheek verschillende spreekuren voor mensen die een specifieke hulpvraag hebben over hun belastingen. In maart en april is hiervoor ruimte gereserveerd op de hoofdvestiging in 's-Hertogenbosch. Deze hulp is gratis, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Aanmelden kan van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur via telefoonnummer (073) 680 29 00.

De digitale overheid kan voor sommige mensen een lastig te doorgronden instantie zijn. Hiervoor zijn de cursussen Klik&Tik en Digisterker in het leven geroepen. Deze worden ook gegeven in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Algemene vragen over de digitale overheid zijn ook te stellen bij het inlooppunt.

Kijk voor meer informatie en alle mogelijkheden op www.huis73.nl/belastingaangifte.

Kort Nieuws

Digitale collecte

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in de week van 14 tot en met 20 maart haar collecte in Boxtel en Liempde. Die verloopt dit jaar net even anders dan normaal, want vanwege het coronavirus kan dit niet huis aan huis en dus gaat de collecte nu volledig digitaal. Iedereen kan online een collectebus aanmaken via amnesty.digicollect.nl. Doneren kan ook via www.amnesty.nl/forms/donatie.