Begin november vorig jaar bezocht SP-lijsttrekker Lillian Marijnissen samen met Eric van den Broek de Boxtelse weekmarkt in aanloop naar de herindelingsverkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad.
Begin november vorig jaar bezocht SP-lijsttrekker Lillian Marijnissen samen met Eric van den Broek de Boxtelse weekmarkt in aanloop naar de herindelingsverkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Foto: Bas van den Biggelaar

SP-CAMPAGNE KAMERVERKIEZINGEN

Lilian Marijnissen komt virtueel bij mensen thuis

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, biedt de SP de mogelijkheid om lijsttrekker Lilian Marijnissen virtueel op bezoek te krijgen in Boxtelse huiskamers.

,,Bij een verkiezingscampagne horen eigenlijk grote bijeenkomsten, debatten in volle zalen en vooral ook gesprekken bij mensen thuis. Niet mogelijk in deze coronatijd? Toch wel! Daar is wat op bedacht", zegt Eric van den Broek, fractievoorzitter van de socialisten in de Boxtelse gemeenteraad én nummer 34 op de landelijke lijst van zijn partij. Via www.haallilianinhuis.nl kunnen mensen Marijnissen persoonlijk in hun huiskamer uitnodigen.

SPANDOEKEN HOOGHEEM

Sinds de aftrap van de campagne eind januari bevestigden SP-leden op balkons van Hoogheemflats reuzenspandoeken. Onder meer om te pleiten voor eerlijke huren, zorg en inkomen. Recent werden in de Tweede Kamer voorstellen van de SP-fractie aangenomen om de sociale huren te bevriezen en de salarissen in de zorg te verhogen.

Inmiddels verspreidde de partij in Boxtel al ruim 12.000 landelijke verkiezingskranten en werden huis aan huis bij huurders folders in de brievenbus gestopt. Senioren ontvangen binnenkort ook nog een flyer.

PERSOONLIJK CONTACT

Ook op straat zal komende week nog campagne worden gevoerd. En er is een belteam, dat contact opneemt met oudere leden en sympathisanten. ,,Want persoonlijk contact zoeken werkt nog altijd het beste. Het moet niet alleen zenden zijn", aldus Van den Broek.

Begin november vorig jaar bezocht SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen samen met Eric van den Broek de Boxtelse weekmarkt in aanloop naar de herindelingsverkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. (Foto: Bas van den Biggelaar).