Afbeelding
Foto: eigen collectie

Boxtel steunt onderwijsproject in Zambia

Het Vastenproject in Zambia staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap. Met een gedegen opleiding zijn mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en dus niet in armoede te vervallen. Een voorbeeld hiervan is Zewelanji, woonachtig in het district Mbala in het noorden van Zambia.

Na de kleuterschool en de basisschool ging Zewelanji naar de middelbare school. Dat zij het onderwijs op deze scholen kon volgen, was te danken aan steun van de zusters van het Heilig Hart welke door Vastenactie geholpen worden. De ourders van Zewelanji waren heel arm en de zusters betaalden het schoolgeld, zorgden voor voedsel en kleding en begeleiding.

Na de middelbare school kreeg Zewelanji de kans van haar leven: ze mocht een opleiding tot kleermaker volgen zodat ze een gediplomeerd naaister zou worden. Zewelanji: ,,Ik dacht eerst dat ik droomde, maar het was echt. Dankzij de hulp van de zusters en van Vastenactie ontwikkelt mijn leven zich op een manier die ik nooit had kunnen dromen.” Verder zegt ze: ,,Andere mensen hebben mij destijds geholpen en dat wil ik nu terugdoen voor andere kinderen.”




p Met steun van Vastenactie wordt onder meer een opleiding tot kleermaker gefinancierd. Hierdoor worden inwoners van Zambia in staat gesteld een redelijk inkomen te verdienen. (Foto: eigen collectie).