Met behulp van zwaar materieel, dat met extra wielen over de rails kan rijden, wordt het woekerende groen rond het Duits Lijntje teruggedrongen. (Foto: Peter de Koning).
Met behulp van zwaar materieel, dat met extra wielen over de rails kan rijden, wordt het woekerende groen rond het Duits Lijntje teruggedrongen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Oprukkende struiken beteugelen...

Over het Duits Lijntje rijden geen treinen meer. De natuur heeft al vele jaren vrij spel op het tracé. Tot deze week. Omdat bramen en andere struiken richting de drukke Keulsebaan oprukken, wordt nu flink gesnoeid.

Behalve struikgewas groeien er ook bomen tussen en rond de rails. Die staan lang niet allemaal keurig recht en vele dreigen op termijn een gevaar te vormen voor het verkeer op de Keulsebaan. Daarnaast is er sprake van nogal wat overhangend groen aan de kant van particuliere percelen. ,,De struiken belemmeren goede toegang tot particulier grondgebied of sloten", meldt een woordvoerder van de gemeente Boxtel.

Een kraan van het Liempdse bedrijf Van den Boomen rijdt sinds maandag met speciale wielen over de rails en hapt links en rechts struiken weg die iets te enthousiast richting Keulsebaan groeien. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot eind volgende week. Het verkeer ondervindt volgens de gemeente geen grote hinder van de klus.

Met een grote kraan wordt het Duits Lijntje nabij de Keulsebaan vrijgemaakt van oprukkend groen. (Foto: Peter de Koning).