Afbeelding
Foto: Henk van Weert

GEMEENTE PLAATST NIEUWE STELLAGES

Hout vervangt metaal in speeltuintje Apollopad


HENK VAN WEERT

De stalen toestellen in de speeltuin aan het Apollopad in de Boxtelse wijk Oost zijn recent vervangen door houten stellages om op te klimmen of in te schommelen. De renovatie is nog niet voltooid en dus staan al enkele weken bouwhekken om de speelplek ter hoogte van De Volder.

Het zogeheten speelplekkenbeleid van de gemeente Boxtel werd vorig jaar niet vastgesteld door de gemeenteraad. Onzekerheid over financieringsmogelijkheden op lange termijn lagen ten grondslag aan dat besluit. Toenmalig wethouder Eric van den Broek beloofde echter dat plannen die al in de pijplijn zaten toch zouden worden uitgevoerd. De vervanging van de toestellen in de speeltuin aan het Apollopad stonden eigenlijk vorig jaar al op het programma, maar door corona werd de levering van het materiaal vertraagd, meldt een woordvoerder van de gemeente. Ook het speeltuintje in de Orlando di Lassostraat is vervangen.

Ondanks het fraaie voorjaarsweer kan de jeugd momenteel nog geen gebruikmaken van de speeltuin aan het Apollopad. Er staan nog bouwhekken omheen. Wanneer de renovatie wordt afgerond is onbekend.



p Al enkele weken geleden werden de stalen speeltoestellen aan het Apollopad ter hoogte van De Volder vervangen door houten stellages. (Foto: Henk van Weert).


BREUK IN EEN HOOGSPANNINGSKABEL

Huishoudens Liempde een avond zonder stroom

Ruim tweehonderd adressen in Liempde zaten vorige week woensdagavond een poos zonder stroom.

Dat was het gevolg van een breuk in een hoogspanningskabel ter hoogte van de Hamsestraat.

Medewerkers van netbeheerder Enexis hebben de kabel met een capaciteit van 10.000 volt vorige week donderdag hersteld. Medewerkers onder leiding van uitvoerder Bert van Diessen waren daar de hele ochtend zoet mee. De kabel ligt namelijk ondergronds en om de breuk te kunnen herstellen, moest de berm van de Hamsestraat opengegraven worden.


DORPSTAFEL GEMONDE BESTAAT VIJF JAAR

Elke week gezelligheid en een lekkere kop koffie

De Dorpstafel Gemonde beleefde dinsdag een mijlpaal: het sociale initiatief bestaat vijf jaar. De opening was namelijk op 2 maart 2016. Door alle coronaperikelen ging het eerste lustrum tamelijk geruisloos voorbij, maar op sociale media beloven de vrijwilligers een feestje zo gauw de bijeenkomsten weer mogen starten.

In 2016 zag de Dorpstafel Gemonde het levenslicht. Een project bedoeld om de saamhorigheid in het dorp te versterken. In normale tijden zijn er wekelijkse bijeenkomsten op woensdagochtend in 't Schufke, een ruimte achter café-zaal De Schuif aan de Dorpstraat.

Dan schuiven bezoekers aan een daadwerkelijke tafel aan voor een gratis kopje koffie of thee, een praatje, om een tijdschrift te lezen of ondersteuning te vragen bij het invullen van een formulier.

LEZINGEN

Behalve dat staan er regelmatig lezingen en films op het programma. Vaak van lokale mensen die iets interessants te vertellen hebben over hun hobby of vakgebied. Ook bezoeken wijkverpleegkundigen en andere experts de Dorpstafel om informatie te verschaffen over zaken die met zorg te maken hebben, wonen of bijvoorbeeld zaken als valpreventie.

REPAIRCAFÉ

Buiten coronatijd wordt er elke maand een repaircafé gehouden in 't Schufke, dat samenvalt met de Dorpstafel. Handige vakmensen repareren spullen die bezoekers van thuis meenemen. Leerlingen van de Gemondse Lambertusschool zijn hier meermalen op bezoek geweest. Dorpstafel Gemonde legt zo een verbinding tussen jong en oud.

Bridge

StepBridge BReL

Uitslagen van dinsdag 2 maart

Ans Kuilman/Joseph Spierings        66.88%

Edgar Wijnen/Ad v. Os        61.04%

Frank v.d. Schans/Bert v. Ruremonde        60.17%

Voor het herstel van de kabelbreuk was graafwerk noodzakelijk. (Foto: Albert Stolwijk).