Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Opbrengst veiling unieke bierglazen naar ALS


RENS VAN DEN ELSEN

Bas van den Biggelaar liep al een tijdje rond met het idee om weer iets voor een goed doel te doen. Als creatieve ontwerper en liefhebber van speciaalbier, kwam hij uit bij de actie Beer Geeks Beat ALS. De combinatie was voor de Boxtelaar snel gelegd en dus veilt hij een uniek object om geld in te zamelen tegen de spier/zenuwziekte.

De creatieveling ontwerpt al een tijdje de etiketten voor brouwerij De Kaper in Gorinchem onder zijn bedrijfsnaam Basman Creëert. Zijn tekeningen voor dit biermerk heeft Van den Biggelaar op een tweetal kristallen bierglazen en een pitcher (zie foto boven) laten graveren. Die artikelen staan nu op Marktplaats, waar liefhebbers kunnen bieden. Wie het hoogste bod uitbrengt, krijgt er tevens een gesigneerd exemplaar bij van de originele illustratie.

De actie, die nu voor het derde jaar wordt gehouden, sprak de Boxtelaar direct aan omdat hij in zijn privéleven met de progressieve ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose te maken heeft gehad.

BIEDEN TOT 14 MAART

Bieden kan tot zondag 14 maart 12.00 uur. Van den Biggelaar hoopt dat veel mensen mee willen doen, zodat er een mooi bedrag kan naar onderzoek tegen ALS. De veiling is te vinden via https://link.marktplaats.nl/m1673957494.. Of zoekt op Marktplaats op 'unieke set bierglazen ALS'.

Meer informatie over de doneeractie via www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020.

t De Boxtelse ontwerper Bas van den Biggelaar liet de etiketten die hij ontwierp voor brouwerijk De Kaper graveren in kristallen bierglazen en een pitcher. (Foto: Mark Koolen).

Bas van den Biggelaar