Ondernemers stelden onder meer vragen over de fietsvriendelijkheid van bedrijventerrein Ladonk en dan vooral van de wegen ernaartoe. (Foto: Albert Stolwijk).
Ondernemers stelden onder meer vragen over de fietsvriendelijkheid van bedrijventerrein Ladonk en dan vooral van de wegen ernaartoe. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TAL VAN SUGGESTIES VOOR LADONK EN DAASDONK

Ondernemers reageren in ideeënbussen CDA

JAN HERMENS

De onderwerpen verkeer en communicatie leven op de bedrijventerreinen Ladonk in Boxtel en Daasdonk in Liempde. Dat blijkt uit de reacties in ideeënbussen die de CDA-fractie eind vorig jaar plaatste bij meerdere ondernemingen. Er liggen volgens de ondernemers kansen voor verbeteringen.

In de Mijlstraat staan onnodig auto's lang geparkeerd op de weg, volgens een respondent. Verder wordt de suggestie gedaan de aanvoerwegen naar Ladonk fietsvriendelijker te maken. Ook kreeg het CDA de vraag om een oplossing voor vrachtwagenchauffeurs die ‘s nachts op het Boxtelse bedrijventerrein moeten overnachten. Een plek waar zij veilig kunnen staan, zonder overlast te veroorzaken en met sanitaire voorzieningen, zou welkom zijn.

De christendemocraten hebben naar aanleiding van alle reacties vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Is het mogelijk vaker te handhaven op parkeren en snelheid op de bedrijventerreinen", wil fractievoorzitter Vera Brouns weten.

Daarnaast wordt Kleinderliempde als sluiproute gebruikt. Dat levert gevaarlijke situaties op, aldus Brouns. ,,Kan de verkeersafwikkeling daar aangepast worden?"

COMMUNICATIE

Naast verkeer leverde communicatie de nodige respons op. ,,Communiceer met ondernemers die willen investeren, vaak moet je oneindig lobbyen om via de overheid te financieren. Bijvoorbeeld panden ombouwen tot woningen. Ondersteun dit, laat het voor de investeerder toe", luidt een reactie. ,,Betere communicatie tussen bedrijventerrein en de gemeente waarbij haantjesgedrag uit den boze is. We kunnen niet zonder elkaar", vindt een ondernemer.

DENKTANK

Brouns: ,,Het CDA is benieuwd wat B en W vinden van het idee om een soort denktank van ondernemers op te zetten en hen bij bepaalde vraagstukken om advies te vragen, zonder voorbij te gaan aan bestaande overlegstructuren."

Een punt dat in het najaar speelde, maar nu waarschijnlijk niet meer, is rommel door bladval. Brouns: ,,Wij kregen door dat bladeren op een hoop worden geblazen of in een sloot worden gedumpt. Daarom de vraag of er in de herfst op bedrijventerrein Ladonk bladkorven geplaatst kunnen worden, om rommel en dumpingen te voorkomen."


p Ondernemers stelden onder meer vragen over de fietsvriendelijkheid van bedrijventerrein Ladonk en dan vooral van de wegen ernaartoe. (Foto: Albert Stolwijk, 2019).