Het elftal DVG 6 bestaat uit een hechte groep Liempdse voetbalspelers, grotendeels jonger dan 27 jaar. De spelers onder 27 mogen weer het veld op, maar competitiewedstrijden zitten er niet in. (Foto: eigen collectie).
Het elftal DVG 6 bestaat uit een hechte groep Liempdse voetbalspelers, grotendeels jonger dan 27 jaar. De spelers onder 27 mogen weer het veld op, maar competitiewedstrijden zitten er niet in. (Foto: eigen collectie). Foto: Toon van Ruremonde

Voorlopig blijft het bij trainen voor DVG 6


JAN HERMENS

Het zesde elftal van de Liempdse voetbalclub DVG pakt vanaf vandaag de trainingen weer op. Stijve spieren en vastgeroeste gewrichten komen na een noodgedwongen lange 'winterstop' in beweging. De meeste spelers zijn jonger dan 27 en mogen van de overheid weer gezamenlijk sporten. Competitiewedstrijden spelen zit er dit seizoen niet meer in, de KNVB heeft die voor de senioren in het amateurvoetbal afgeblazen.

,,Een verloren seizoen", vindt elftalleider Job van Oorschot. Hij vreest dat er voetballers afhaken nu ze al zolang niet gespeeld hebben en er geen competitie in het vooruitzicht ligt. Zijn rol lijkt beperkt de komende tijd. ,,Ik weet niet hoe de club erin staat, ik kan me voorstellen dat er, wanneer dat mag, onderlinge wedstrijden gevoetbald worden." Zelf voetbalt hij niet meer vanwege een blessure.

REGIOCUP

De KNVB meldt op zijn website dat er, zodra het kan, om een Regiocup wordt gevoetbald. Kleine regionale competities zonder promotie of degradatie, bedoeld om de sporters in beweging te houden en toch nog een wedstrijdelement aan het seizoen toe te voegen.

Bij de fitheid van DVG 6 zet voetballer Lars van den Akker zijn vraagtekens. ,,We hebben een maand of drie niets gedaan, dus ik ben benieuwd." Anders dan profspelers duiken de mannen van het zesde geen uren per dag het krachthonk in om in topconditie te blijven.

De Liempdenaar vermoedt dat zijn team wel bij elkaar blijft, ook al krijgt het seizoen een alternatieve invulling. ,,Het is een hechte groep die graag wint. In het veld blijkt dat wel, we geven elkaar aanwijzingen en ook commentaar als dat nodig is. Geen ruzie, maar duidelijke taal."

De vriendengroep houdt onder meer via WhatsApp contact met elkaar. ,,De teamgeest is groot. Als er spelers zaterdagavond op stap zijn geweest, staan ze er zondag wel. Niet helemaal scherp misschien, maar toch."

STEUNMAATREGELEN

In een bericht aan de voetbalclubs schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, dat verenigingen die het financieel moeilijk hebben, vooral gebruik moeten maken van de steunmaatregelen van de overheid. De helpdesk van de voetbalbond kan clubs hierbij ondersteuning bieden.

Van der Zee doet verenigingen verder de suggestie aan de hand nu alvast na te denken over voetbalaanbod in de zomer. ,,Het is niet onwaarschijnlijk dat Nederland vakantie in eigen land gaat vieren. Wat een cadeautje is het dan, als bij je eigen club kunt trainen en spelen."

De voetballers van DVG 6 gaan in ieder geval de wei weer in en laten de bal rollen. Van den Akker: ,,Wat er verder gebeurt, weet ik niet. Dat wachten we af."

q Het elftal DVG 6 bestaat uit een hechte groep Liempdse voetbalspelers, de meeste zijn jonger dan 27 jaar en mogen weer het veld op, maar competitiewedstrijden zitten er niet in. (Foto: eigen collectie).