'HET GOED' GEEFT PRENTENBOEKEN WEG

Een schat aan materiaal voor De Voorleesfiets

Stichting Brede Scholen Boxtel (BSB) ontving vrijdag honderd prentenboeken van kringloopwarenhuis Het Goed. Ruud van Casteren, teamleider van de Boxtelse vestiging, overhandigde de boeken aan Lucie Hoevenaars, coördinator van De Voorleesfiets.

De Voorleesfiets is een afgeleide van de landelijke Voorleesexpress en is in Boxtel gestart in 2011. Het is een initiatief van de BSB waarin nauw samengewerkt wordt met de plaatselijke bibliotheek aan de Burgakker. Wekelijks lezen vrijwilligers voor zo'n 25 gezinnen in de gemeente Boxtel. Taalontwikkeling van jonge kinderen staat centraal. Er worden bijvoorbeeld ook spelletjes gedaan en liedjes gezongen om hun woordenschat uit te breiden.

Hoevenaars: ,,In deze coronatijd is het soms best lastig om contact te onderhouden met de gezinnen omdat niet iedereen even digitaal vaardig is. Door de boeken die Het Goed schonk af te geven, hebben de voorlezers weer even contact met de families."

RUBRICEREN

De coördinator gaat de prentenboeken samen met enkele stagiaires rubriceren, zodat de voorleesvrijwilligers exemplaren kunnen uitkiezen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen in 'hun' gezin.

Hoevenaars: ,,Het zijn prachtige boeken waar we weer veel kinderen blij mee kunnen maken. Natuurlijk zijn wij voor De Voorleesfiets altijd op zoek naar vrijwilligers, dus vind je het leuk om wekelijks invulling te geven aan een voorleesmoment neem dan gerust contact op met mij."


Lucie Hoevenaars is te bereiken via e-mail: voorleesfietsboxtel@gmail.com.