Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

GLAZEN KUBUSSEN KOMEN ENKEL IN LIEMPDE

Locaties boxen mogelijk voor langere tijd vast

RENS VAN DEN ELSEN

De glazen overnachtingskubussen van Box & Breakfast komen in principe ook in 2021 weer in het Liempdse landschap te staan. De gemeente Boxtel heeft een vergunning aangevraagd voor een vijftal locaties. Er ligt tevens de vraag om deze plekken voor ten minste tien jaar vast te leggen, in plaats van drie jaar.

In 2018 presenteerde toenmalig wethouder Peter van de Wiel vol trots de slaapboxen. De gemeente werkt sindsdien samen met een aantal B&B's en grondeigenaren in de omgeving om de kubussen te plaatsen. Onder het motto 'slapen onder duizend Boxtelse sterren' werden toeristen naar de gemeente gelokt om op unieke plekken in de omgeving te overnachten. Midden in de natuur, wakker worden met reeën rond je 'kamer'.

De locaties waar de boxen staan wisselt steeds, afhankelijk van de mogelijkheden en de bereidheid van diverse partijen om mee te doen. Voor 2021 zijn vijf stukken grond gevonden, allen in Liempde. Drie rond de Savendonksestraat en twee achteraan op het terrein van manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat. Onder meer Jos Sanders van café 't Groene Woud plaatst dit jaar een kubus op zijn grond en in de toekomst wellicht meer. (zie ook elders in deze krant).

OVERDRAGEN

De gemeente denkt er momenteel over na wat ze met de glazen boxen wil, of ze die in eigen beheer moet houden of overdragen aan een andere partij. Het Box & Breakfast-project is onderdeel van de kerntakendiscussie die Boxtel momenteel voert en die dient om kosten te besparen.


q Wethouder Peter van de Wiel opende in 2020 een nieuwe locatie voor Box & Breakfast bij manege De Rekkendonken. (Foto: Bas van den Biggelaar).