Verbijsterend
rapport over
stank Vion


Boos ben ik over de stankoverlast en de zogenaamde maatregelen van Vion. Dank aan Joost van der Pluijm voor zijn uitleg in een gastopinie in BC van vorige week ('Keurt Vion-slager zijn eigen vlees?'). De uitslag van het het rapport van het ingenieursbureau over de stankoverlast van Vion vind ik verbijsterend.

Circa 30.000 mensen hebben hier last van; ook wij, wonend in Boxtel-Oost. Kopers van huizen kijken eerst of ze stankoverlast hebben van Vion en daarna naar het huis. De overlast bestaat uit ergernis en jeukmomenten van het vele vrachtverkeer met aan- en afvoer van varkens.

Uiteraard geven de gemeente en Vion geen commentaar. Ze zullen denken: och, de kritiek vliegt vanzelf weer over. En de stank ook. Het antwoord van de gemeente ligt al klaar: Vion zorgt voor werkgelegenheid et cetera. Blablabla.

Omliggende dorpen gebruiken Boxtel als één groot kruispunt van en naar de A2. Dit wordt nog meer met de sluiting van de dubbele overweg. Geluidsoverlast van treinen die met circa 180 km per uur 's nachts over de rails rijden. Hierbij gratis kerntaken voor onze onzichtbare burgemeester Ronald van Meygaarden en zijn raad: als dit doorgaat, gaan we ‘s avonds de auto parkeren bij De Ketting of paviljoen Peerkesbos. Met de fiets ernaartoe. ’s Morgens en 's avonds is er geen doorkomen meer aan van en naar je huis.

        LENY HOYNG