Sportschool Tiga deed zaterdag mee aan een landelijke actie. Sportscholen willen weer open en benadrukten het belang van bewegen. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Sportschool Tiga deed zaterdag mee aan een landelijke actie. Sportscholen willen weer open en benadrukten het belang van bewegen. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

TIGA PROTESTEERT MET SPORTLESSEN BIJ TREINSTATION

'Bewegen is juist nu ontzettend nodig'

JAN HERMENS

,,Bewegen is ontzettend nodig, juist in deze tijd”, stelt Gemmy Schellekens. Samen met haar man Jan is zij eigenaar van Tiga Health & Beauty. De Boxtelse sportschool wil open en gaf zaterdag voor het NS-station een statement door daar coronaproof sportlessen te geven.

De boodschap: drie miljoen Nederlanders die bij een sportschool zijn aangesloten, zitten momenteel stil, doordat de fitnesscentra op last van de overheid gesloten zijn. Dit terwijl bewegen een manier is om fit te blijven en stoom af te blazen. De sportscholen willen dan ook weer volop aan de slag.

LANDELIJK

De actie beperkt zich niet tot de Boxtelse fitnessclub, maar is landelijk opgezet. Schellekens: ,,Sporten is altijd van belang en nu helemaal. Iedereen zit al meer thuis. Volgens ons kan het veilig." Behalve dat de branche opkomt voor het welzijn van zijn klanten, teren de sportscholen ook in op hun reserves. Schellekens: ,,Het is voor onze inkomsten eveneens van belang om weer volledig te mogen draaien. Onze leden betalen ons nog wel deels. Wij zorgen voor tegenprestaties door bijvoorbeeld een voucher voor een afhaalmaaltijd van een horecagelegenheid te geven."

Abbey van Abeelen sportte zaterdag mee en is het helemaal met de actie eens. ,,Ik vind ook dat sportscholen weer open mogen. Zelf doe ik online met lessen van Tiga mee. Ik deed nu voor het eerst mee aan een clinic buiten. Dat kan al bij de sportschool, in groepen van zes mensen, maar ik vond het tot nog toe te koud." Van Abeelen loopt wel buiten hard, los van Tiga. ,,Daarmee ben ik ook in coronatijd gestart."

CLINICS

Helemaal gesloten is de Boxtelse sportschool niet. Er vinden buiten clinics plaats voor groepjes van maximaal zes mensen. Schellekens: ,,Maar we willen terug naar uitgebreidere mogelijkheden, uiteraard met de nodige corona-aanpassingen."