Jip van Krieken en Niels van Helvoort zijn de nieuwe eigenaars van Merheim Audiovisueel. (Foto: Peter de Koning).
Jip van Krieken en Niels van Helvoort zijn de nieuwe eigenaars van Merheim Audiovisueel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JIP EN NIELS NIEUWE EIGENAREN VAN MERHEIM AUDIOVISUEEL

Twee 'jonge honden' boordevol ideeën

LINDA VAN DE WIEL

Merheim Audiovisueel is al veertig jaar een begrip in Boxtel. Het bedrijf, dat werd opgezet door de broers Ad en wijlen Piet van den Nosterum, wordt deze maand overgedragen aan Jip van Krieken en Niels van Helvoort. Twee enthousiaste jonge honden met mooie plannen. Van Krieken: ,,Ik heb super veel gave ideeën voor de toekomst.”

Ze kennen elkaar al sinds de basisschool, Van Krieken en Van Helvoort. De inmiddels 35-jarige mannen draaiden plaatjes op feesten in binnen- en buitenland. Uit het oog verloren zijn ze elkaar nooit. Toch bewandelden de twee vrienden tot nu toe een eigen pad. Van Krieken: ,,Niels werkt al jaren bij Merheim Audiovisueel. Ik was lange tijd bij MagicFX in dienst. Beiden hebben we veel ervaring opgedaan en toen ik na mijn vertrek bij MagicFX de kans kreeg me als zzp’er te verhuren aan Merheim, trof ik daar Niels.”

En toen kwam daar opeens de vraag of Van Krieken het bedrijf samen met Van Helvoort wilde overnemen. Daar hoefde het tweetal niet lang over na te denken. ,,Veel mensen stappen momenteel uit de wereld van evenementen, maar ik zie juist kansen”, stelt Van Krieken. ,,Slechter kan het niet worden, toch? Ik vind het een enorme uitdaging met Merheim Audiovisueel aan de slag te gaan. Wat mij betreft ligt de wereld ligt aan onze voeten.”

OM DE HOEK

De wereld begint voor Van Krieken wél in Boxtel. ,,We zitten op een mooie plek op bedrijventerrein Ladonk en ik merk dat ondernemers vaak op internet gaan zoeken als ze bijvoorbeeld grote beeldschermen of een goede geluidsinstallatie zoeken”, stelt de ondernemer. ,,Dit terwijl letterlijk om de hoek een bedrijf zit dat dit allemaal biedt. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met het plaatsen van filmcamera's en beeldschermen in de Sint-Petrusbasiliek en hebben we een audiovisueel discussiesysteem in het Boxtelse gemeentehuis opgezet.” Met deze tak van de onderneming zijn Van Krieken en Van Helvoort momenteel druk. Maar in het pand op het adres Havervelden 2 huizen nog twee bedrijven van de ambitieuze ondernemers. Naast Merheim Audiovisueel zijn dat djproducer.school en Press Play. ,,Djproducer.school houdt zich onder meer bezig met het geven van deejayworkshops en het organiseren van (kinder)feestjes. Press Play richt zich op eventsupport en -organisatie. Denk hierbij aan de verhuur van licht en geluid.”

Van Krieken vervolgt: ,,Het mooie van deze drie bedrijven is dat er kruisbestuivingen zijn. Zo levert Merheim Audiovisueel digiborden aan scholen waar ik deejayworkshops geef. Ik zeg weleens gekscherend: wij hebben in elke crisis wel wat te werken.”

Hoewel Van Krieken ook last heeft van de beperkingen rondom het coronavirus, heeft hij volop ideeën voor de toekomst: ,,Vorig jaar heb ik online een enorm Sinterklaasevent georganiseerd en daarmee gaan we zeker verder. Tijdens de zomer vinden in jongerencentrum B-Town in Boxtel én in Bizzy in Schijndel dj-camps plaats. Als de regels het toelaten uiteraard.” Aan werk dus geen gebrek. Sterker nog, Van Krieken denkt dat het lastig is voldoende personeel te vinden voor alles wat nog komen gaat. ,,Veel bedrijven ontslaan personeel, maar wij proberen iedereen aan boord te houden. Want zodra het weer mag, worden we overspoeld met aanvragen en willen we vol aan de bak met evenementen. Ik ga dan ook een aantal gave events organiseren: voor jongeren én ouderen. Wat ik in gedachten heb? Dat vertel ik zodra het kan. Ik ben heel benieuwd wat we in Boxtel allemaal teweeg kunnen brengen.”


p Jip (links) en Niels zien volop kansen voor Merheim Audiovisueel. (Foto: Peter de Koning).