Buurtbussen Arriva gaan de weg weer op


Vanwege alle coronamaatregelen stonden de buurtbussen van Arriva een poos stil. Nu er enige versoepelingen bekend zijn gemaakt, rijdt dit openbaar vervoer sinds maandag weer.

Dit betekent dat ook alle buurtbussen die de gemeente Boxtel aandoen, hun ritten hebben hervat. Dat zijn onder meer lijn 203, van Liempde naar 's-Hertogenbosch en lijn 204, van Best naar Schijndel.

De voertuigen zijn voorzien van veiligheidsmaatregelen als extra ventilatie en een speciaal filter. Meer informatie over de buurtbussen is te vinden op de reisplanners en op de website www.arriva.nl.


Amsterdamse geboortebomen in Het Groene Woud

Met een beetje geluk ontstaat er binnen enkele jaren een 'baby-bos' in Het Groene Woud. De gemeente Amsterdam laat namelijk via de organisatie Trees for All voor elke nieuwgeborene een boom planten.

Aletta Janssen namens Trees for All: ,,Ouders kunnen kiezen waar ze een boom willen laten planten." Er zijn twee opties: het Afrikaanse land Oeganda of Het Groene Woud."

DE GEELDERS

Janssen: ,,Omdat er in Amsterdam geen geschikte mogelijkheden waren voor het planten van bomen, hebben we gezocht naar een mooi project elders in Nederland. Dat vonden we in De Geelders." Trees for All wil het Amsterdamse initiatief breder uitrollen.