Zo'n vijftien Boxtelaren protesteerden maandag-, dinsdag- en woensdagavond in stilte tegen de coronamaatregelen. (Foto: Peter de Koning).
Zo'n vijftien Boxtelaren protesteerden maandag-, dinsdag- en woensdagavond in stilte tegen de coronamaatregelen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

STIL PROTEST OP DE MARKT GAAT DOOR TOT EN MET MAART

Boxtelaren zeggen 'nee tegen lockdown'


RENS VAN DEN ELSEN

Op een vreedzame manier toch een vuist maken tegen de coronamaatregelen. Met die intentie roepen Hans van de Langenberg en Mario Karssemakers Boxtelaren op om van zich te laten horen. Nog tot en met maart staan zij drie avonden per week op de Markt voor het gemeentehuis.

De demonstratie werd vorige week nog door de politie stilgelegd omdat er geen vergunning voor was aangevraagd. Organisator Van de Langenberg laat weten dat hij enkele dagen voor het eerste protest nog bezoek heeft gehad van de politie, maar dat toen niet is aangegeven dat er een vergunning nodig was. ,,In een gesprek met de burgemeester bleek ook dat de anderhalvemeterregel de oorzaak was van het beëindigen van de vredelievende ‘stilstand’", aldus de Boxtelaar.

DOORGAAN

Na het telefonische overleg met burgemeester Ronald van Meygaarden heeft de organisatie van het protest alsnog toestemming gevraagd om in stilte de coronamaatregelen aan de kaak te stellen. Van de Langenberg en Karssemakers geven aan voorlopig nog met de demonstraties door te gaan op maandag-, dinsdag- en woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. ,,In ieder geval tot en met maart. Daarna bekijken we weer hoe de zaken ervoor staan."


p Zo'n vijftien Boxtelaren protesteerden deze week in stilte tegen de coronamaatregelen. (Foto: Peter de Koning).